Matias Mustonen avasi terävästi: 186 korkeudessa

Yleisurheilun kisaruljanssi alkaa pyöriä hyvillä kierroksilla, ja myös paikalliset atleetit ovat avanneet kisasesonkejaan. 16-vuotias LeKi:n korkeushyppääjä Matias Mustonen jatkoi ulkoradoilla siitä, mihin hallikaudella jäi.

Valkeakoskella Mustonen pomppasi nuorten eliittikisoissa 186 senttimetriä, joka jäi vain kaksi senttiä talven parhaasta hallituloksesta. 190 sentin rajan puhkaisu lienee vain ajan kysymys.

Toinen Kisan korkeushyppääjä Vilma Koskinen avasi kisakautensa opiskelukaupungissaan Jyväskylässä tuloksella 165. Vilma treenaa maajoukkuevalmentaja Juha Isolehdon opeilla ja pyrkii palamaan parin vaisumman vuoden jälkeen ennätystasolleen, joka on kesältä 2009 lukemin 176.

Myös seiväsmies Jaakko Sihvosen paluu kilpakentille lähenee. Akillesvamma on pitänyt Jaakon liki pari vuotta pois kisakentiltä, mutta viime elokuussa operoitu akillesjänne kestää jo täyden treenin ja kesäkuun alussa nähdään, missä kunnoissa mies kisoihin palaa. Sihvosen ennätys kirjataan lukemin 480 syksyltä 2011.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?