Kuljun koulun tonttia laajennetaan

Lempäälän kaavoitus- ja rakennusjaosto esittää kunnanhallitukselle, että se hyväksyy Kuljun koulun ja Ketunmäen välisen alueen asemakaavaehdotuksen, jossa koulutilojen lisärakentaminen on tarkoitus sijoittaa nykyisen koulurakennuksen ja Tampereentien väliin.

Asemakaavaa muutetaan Kuljun koulun tontilla ja lähiympäristössä. Julkisten lähipalvelurakennusten korttelialue laajenee itään   ja pohjoiseen.

Asemakaavalla mahdollistetaan pinta-alaltaan 24 245 neliön, nykyisen Kuljun koulu tontin 6 3 11 kerrosneliömetrin rakennusoikeus laajentaminen julkisten palvelujen korttelialueeksi, jonka pinta-ala on 40 215 neliötä ja jolla on 16 000 kerrosneliömetrin rakennusoikeus. Muutokset mahdollistavat Kuljun koulun laajentamisen noin 600 oppilaan kouluksi ja muiden kunnallis5en lähipalvelujen rakentamisenalueelle.

 Noin 130–150 uutta asukasta

Asemakaava-alueen pinta-ala on noin 12 hehtaaria. uutta asemakaavaa on noin 8,5 hehtaaria ja asemakaavanmuutosaluetta noin 3,5 hehtaaria. Asemakaavalla muodostuu yhdeksän uutta omakotitalotonttia, joista seitsemälle on jo rakennettu asuinrakennus, kaksi uutta rakentamatonta kytkettyjen pientalojen ja rivitalojen korttelialuetta sekä yksi uusi pienkerrostalotontti.

Kaava mahdollistaa meluvallin ja ja meluaidan rakentamisen Kuljuntien varteen sekä kevyenliikenteen väylän rakentamisen Kuljuntien varteen Iisakintien ja Kuljun koulun väliselle osalle.

Asuntorakentamiseen tarkoitettua kerrosalaa on yhteensä 7 726 kerrosneliömetriä, josta rakennettua kerrosalaa on yhteensä 1 332 kerrosneliömetriä. Arvioitu asukasmäärän lisäys on noin 130–150 asukasta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?