Perheyritys auttaa työnhaussa

 

Laura Helasjoki-Ristimäki on henkilöstöalan palveluja tarjoavan yrityksen toimitusjohtaja, joka nauttii kiireestä ja hektisyydestä. Kuljussa asuvalla nuorella yrittäjällä on kaksi lasta, jotka käyvät Kuljun koulua. – Olen asunut Lempäälässä vuodesta 2004 ja perheemme viihtyy täällä hyvin, Helasjoki-Ristimäki kertoo. Vapaa-aikanaan hän pitää stressitason alhaisena crosstrainingilla. Myös lukeminen kuuluu hänen harrastuksiinsa.

Laura Helasjoki-Ristimäki on henkilöstöalan palveluja tarjoavan yrityksen toimitusjohtaja, joka nauttii kiireestä ja hektisyydestä. Kuljussa asuvalla nuorella yrittäjällä on kaksi lasta, jotka käyvät Kuljun koulua. 

– Motivaatio, ystävällisyys ja kyky ottaa toiset ihmiset huomioon. Siinä kolme asiaa, joilla työhaastattelussa pärjää pitkälle, kertoo 31-vuotias toimitusjohtaja Laura Helasjoki-Ristimäki Valtti Henkilöstöratkaisut Ky:stä.

Lempäälän Kuljussa asuva, hallintotieteitä yliopistossa opiskellut Helasjoki-Ristimäki aloitti työt rekrytointialalla viitisen vuotta sitten.

– Huomasin työpaikkailmoituksen, jossa haettiin henkilöstökonsulttia erään yrityksen palvelukseen. Täytin kaikki ilmoituksessa mainitut hakukriteerit ja päätin yrittää. Vaikka en sillä kertaa tullut valituksi, jatkoin saman alan töiden hakemista ja hyvin pian tärppäsi. Siitä se sitten lähti, Helasjoki-Ristimäki kertoo.

Vuonna 2011 Helasjoki-Ristimäki perusti Valtti Henkilöstöratkaisut Ky:n yhdessä isänsä Pentti Helasjoen kanssa. Vain muutaman kuukauden toiminnan jälkeen mukaan tuli vielä kolmaskin yrittäjä, Nina Koskinen, joka jakoi isän ja tyttären kiinnostuksen rekrytointialaa kohtaan.

Nyt Valtti on jo saavuttanut hyvän jalansijan alalla.

– Tarjoamme henkilöstöalan palveluja koko Pirkanmaalla ja tapauskohtaisesti muuallakin Suomessa. Suoritamme rekrytointeja ja solmimme vuokratyösuhteita yritysten tarpeiden mukaan, Helasjoki-Ristimäki kertoo. –Haluamme olla lämminhenkinen ja ihmisläheinen yritys, joka paneutuu toden teolla asiakasyritysten tarpeisiin ja pitää huolta työntekijöistään.

Markkinointia ja lukuisia haastatteluja

Henkilöstöpalveluala sopii ihmisille, jotka nauttivat kiireestä ja hektisyydestä. Helpolla työssä ei pääse.

– Olemme nuori yritys ja vaikka asiat ovat lähteneet sujumaan hyvin, ei voi jäädä laakereilleen lepäämään. Työtä tehdään asiakasyritysten ehdoilla ja isommatkaan tilaukset eivät jatku ikuisesti. Markkinointityötä pitää tehdä koko ajan, Helasjoki-Ristimäki sanoo.

Sopivan työntekijän löytäminen tiettyyn työtehtävään ei sekään käy silmänräpäyksessä. Lähes poikkeuksetta työpaikkaa varten haastatellaan useita työnhakijoita, joista koetetaan valita paras ja tehtävään sopivin.

– Useimmiten tehdään niin, että me suoritamme esikarsinnan ja valitsemme hakijoista kolme parasta ehdokasta asiakasyritystä varten. Tämän jälkeen asiakas itse saa tehdä ratkaisun, kenet heistä hän haluaa yritykseensä töihin.

Sekään ei aina riitä, että sopiva työntekijä löytyy.

– Välillä työntekijöitä suoraan sanottuna vain katoaa, Helasjoki-Ristimäki kertoo. -Rekrytoinnissa voidaan olla jo niin pitkällä, että työsopimukset odottavat allekirjoitusta ja sitten työntekijästä ei enää kuulukaan mitään.

Alkuun Helasjoki-Ristimäen oli myös vaikea uskoa, että joku voisi jättää tulematta työhaastatteluun –tai työpaikalle.

– En uskonut ennen kuin jouduin sellaiseen tilanteeseen, Helasjoki-Ristimäki naurahtaa. –On aika orpo tunne, kun uusi työntekijä ei saavu asiakasyritykseen töihin sovittuna aikana, eikä häntä saada meidänkään yrityksen kautta kiinni.

Suurin osa työnhakijoista on kuitenkin innokkaita saamaan työpaikan ja erityisen onnelliseksi Helasjoki-Ristimäki tulee, kun ”mätsäys” menee aivan nappiin.

– Kun työntekijä viihtyy työssään ja asiakasyritys on tyytyväinen, silloin tuntee todella saaneensa jotakin aikaiseksi. Välillä tiedän jo etukäteen, että tuleva työntekijä tulee olemaan työssään erittäin hyvä ja että asiat tulevat sujumaan hienosti.

Henkilöstöalan yrityksiä käytetään Suomessa yhä useammin työntekijöitä etsittäessä. Työelämä on kiireistä ja helpottaa, kun ulkopuolinen hoitaa rekrytoinnin ja tarvittaessa myös työntekijöiden palkanmaksun yrityksen puolesta.

– Työntekijällä taas on mahdollisuus saada nopeasti uusi työpaikka, kun vanha sopimus loppuu, Helasjoki-Ristimäki sanoo.

Siistijöistä ja keittiötyöntekijöistä pulaa

Vaikka Suomessa työttömyysluvut jatkuvasti nousevat, on Helasjoki-Ristimäen mukaan edelleen aloja, joilla on suorastaan pulaa hakijoista. Näitä ovat muun muassa siivous- ja keittiöalan työt.

– Esimerkiksi Lempäälässä muutamat huoltoasemat ovat etsineet ammattitaitoisia keittiötyöntekijöitä kauttamme.

Myös harvinaisten alojen ammattilaiset ovat kovaa valuuttaa työmarkkinoilla.

– Juuri parhaillaan etsimme muun muassa nosturiasentajaa ja robottihitsaajaa asiakasyrityksillemme, Helasjoki-Ristimäki vinkkaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?