Kevätjuhla: Narvan markkinakentällä hemmoteltiin päiväkotien lapsia perheineen jo perinteeksi tulleessa yhteisjuhlassa

Päivähoito juhlisti kesää taikinaterapialla

Hyväntuulisten Satumetsän päiväkodin Alibullenin neitien luona oli tarjolla taikinaterapiaa.

Hyväntuulisten Satumetsän päiväkodin Alibullenin neitien luona oli tarjolla taikinaterapiaa.

Satuhahmot hyppäsivät ulos kirjojen sivuilta Narvassa, kun Vesilahden päivähoito juhli kesän alkamista keskiviikkona 5. kesäkuuta. Juhlien teemaksi oli valittu Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoittamat kirjat, joita oli luettu vuoden mittaan päiväkodeissa ahkerasti.

Hammaslanka ja Kattilakoskien talo askarruttivat

Kentällä saattoi törmätä niin Risto Räppääjään, Nelli Nuudelipäähän, Heinähattuun kuin Vilttitossuunkin. Vähemmän tunnetutkin hahmot, kuten rauhallinen Erkki ja Siiri olivat mukana juhlissa. Satuhahmojen lisäksi paikalle oli kutsuttu niiden luojat, Narvassa kesäänsä viettävät Nopolan sisarukset.

Lapset olivat saaneet esittää kirjailijoille mieltään askarruttavia kysymyksiä ja selvyys saatiin muun muassa siihen, miksi Hanna Kattilakoski käyttää hammaslankaa. Syyksi paljastui, että Hannalla on ahtaat hammasvälit. Lapsia askarrutti myös sijaitseeko Kattilakoskien talo Narvassa. Kirjailijat olivat yhtä mieltä, että talo sijaitsee Narvassapäin, mutta aivan yksimielisiä he eivät sijainnista olleet. Sinikan mukaan talo olisi keskellä kylää, kun taas Tiinasta se on enemmän kylän liepeillä.

Markkinakenttä oli jaoteltu kuuteen toimintapisteeseen. Lapset kiersivät perheineen päivähoitoyksiköiden ideoimia pisteitä ja etsivät vastauksia visaisiin kysymyksiin. Selvityksessä olivat esimerkiksi Alibullenin neitien etunimet. Nimiä pääsi tiedustelemaan neideiltä itseltään taikinaterapian lomassa. Lisäksi lapset saivat kokeilla esimerkiksi rumpujen soittamista, hula-hula-vanteen pyörittämistä ja johtolankojen etsimistä rosvojen piilopaikasta. Myös iloisenväriset pomppulinnat houkuttivat pikkuväkeä puoleensa, eikä edes lähestyvä ukkosenjyrinä saanut juhlavieraiden hymyjä hyytymään.

Sinikka ja Tiina Nopola kertoivat, että pian ilmestyvä Risto Räppääjä ja kaksoisolento on saanut innoituksensa Vesilahdesta.

Sinikka ja Tiina Nopola kertoivat, että pian ilmestyvä kirja Risto Räppääjä ja kaksoisolento on saanut innoituksensa Vesilahdesta. Sisarusten kesä kuluu uusimman Risto Räppääjä -elokuvan kuvauksissa, mutta he aikovat ehtiä myös Narvan kesätorille.

Räppäämistä ja popcornia

– Täytyy ihailla, että oman työnsä ohella on saatu tällaista aikaan ja keksitty vaikka mitä, kiitteli Tiina Nopola.

Tapahtuma keräsi muultakin juhlaväeltä vuolaita kehuja.

– Ihanaa, kun tällaisia järjestetään, tuumasi kirkonkylältä saapunut Marika Wallenius.

Kevätjuhlan työryhmän vetäjänä toiminut Narvan alueen päiväkotien johtaja Mirka Nurminen-Lehtimäki antoi kiitosta päivähoidon johtaja Anne Mäelle teeman keksimisestä. Kirjoista on vuoden mittaan syntynyt kuvia, leikkejä ja tarinoita. Risto Räppääjän innoittamana lapset ovat päässeet jopa räppäämään ja discoilemaan. Päivähoitoyksiköiden lisäksi juhlajärjestelyissä olivat mukana myös Suomen Punainen Risti, Narvan VPK ja Tähti-Nuorisoseuran soittokunta.

Päiväkotien yhteistyössä syntyi myös lahja Sinikka ja Tiina Nopolalle. Lasten kirjoittama jatkokertomus ojennettiin sisaruksille juhlan päätteeksi.

Pippe ja Amanda paistoi karhua nuotiolla ja söi sen, kuului kirjan ensimmäinen lause. Tiina Nopola tuumasi, että kirja taitaakin olla dekkari.

Alibullenin neitien taikinaterapiassa pullia ja lättyjä tehnyt Varpu Palonen, 6,  kertoi pitäneensä eniten pomppulinnassa pomppimisesta. Popcornia kesäisessä illassa nautiskellut Sinna Sompin, 6,  suosikkitoimintapiste taas oli kettinginheitto. Hän oli käynyt myös katsomassa roistoja piilopaikassaan.

– Ei ne olleet yhtään pelottavia. Ne katsoivat aarteita ja kielsivät kaikkia lapsia kertomasta piilopaikasta Isonavalle ja Rillirouskulle.

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?