Muutoksia: Uusi vuokrakoulu rakennetaan osittain urheilukentän päälle, joten Kuljun koulussa joudutaan pohtimaan, miten liikuntatunnit jatkossa järjestetään

Kuljuun nousee uusi koulurakennus

Uuden koulun perustukset alkavat olla valmiina. Rakennus vie suuren osan Kuljun koulun urheilukentästä.

Uuden koulun perustukset alkavat olla valmiina. Rakennus vie suuren osan Kuljun koulun urheilukentästä.

Kuljun koulun yhteyteen rakennetaan uusi vuokrakoulu kesän aikana. Rakennustyöt alkavat perjantaina 14. kesäkuuta, ja koulu on käyttövalmis 7. elokuuta.

Uusi rakennus valmistuu urheilukentän alueelle, aivan viipalerakennuksen viereen. Vuokrakoulu vie urheilukentän pinta-alasta noin puolet pitkittäissuunnassa.

Kuljun koulun rehtori Anneli Kesola myöntää, että ensi syksyn liikuntapuitteita joudutaan pohtimaan uudelleen, sillä kenttä jää auttamatta liian pieneksi.

– Yksi vaihtoehto on järjestää joitakin tunteja Asemakylän kentällä. Sinne on matkaa koululta noin puolitoista kilometriä. Matka tietysti vie liikuntatunneista oman aikansa.

Kesolan mukaan liikuntatunneilla on tarkoitus hyödyntää myös koulun pihassa olevaa jalkapallokaukaloa. Lisäksi Tutkatalon frisbeegolf-alueella on nurmikenttä, jota voidaan mahdollisesti käyttää. Yhtenä ajatuksena on rakentaa tulevaisuudessa jonkilainen liikuntatasanne koulun viereiselle tontille, jonka kunta omistaa.

Sääksjärvellä liikuntatunteja ei ole ajateltu järjestettävän.

– Kuljetusmäärärahat ovat tiukassa, joten nyt on tultava toimeen näillä puitteilla.

Uuteen kouluun viisi luokkahuonetta

Kesäkuussa kunnan rakentamille perustuksille nostetaan uuden koulun kahdeksan ensimmäistä osaa. Loput rakennuksen osista tuodaan paikalle ja asennetaan heinäkuun alussa.

Uusi vuokrakoulu on pinta-alaltaan 686 neliömetriä. Rakennuksessa on viisi 28 oppilaan luokkahuonetta, opettajainhuone, ruokala ja jakelukeittiö sekä tarvittavat saniteetti- ja tekniset tilat. Koulurakennuksessa on vesikiertoinen patterilämmitys sekä koneellinen ilmanvaihto ja lämmön talteenotto.

Koulun asennuksen tekee Parmaco Oy. Parmacon vuokrarakennukset valmistetaan yrityksen omissa tehtaissa Leppävirralla ja Pyhäjoella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?