Terveysaseman remontointi aiheuttaa monia muutoksia

Assi Viskari ja Sisko Toikka neuvovat käyttämään laajennusosanneuvolan ovea päiväaikaan vastaanotoille ja vuodeosastolle mentäessä.

Assi Viskari ja Sisko Toikka neuvovat käyttämään laajennusosanneuvolan ovea päiväaikaan vastaanotoille ja vuodeosastolle mentäessä.

 

Terveysaseman remontti ja laajennus aiheuttaa monenlaisia muutoksia käytäntöihin.

Terveysaseman remontti ja laajennus aiheuttaa monenlaisia muutoksia käytäntöihin.

Lempäälän terveysaseman remontointi ja lisäosan rakentaminen aiheuttavat muutoksia asiakkaille ja vuodeosaston potilaille sekä heitä tapaamaan tuleville omaisille. Terveysaseman saneerauksen kakkosvaiheen loppukatselmus on 18. kesäkuuta, ja uusia huonekaluja tulee tiloihin jo seuraavana päivänä.

Osastonhoitajien Assi Viskarin ja Sisko Toikan saamien tietojen mukaan kalustetoimituksissa menisi arviolta viisi päivää, ja tämän jälkeen alkaa toiminnan siirtäminen uusiin tiloihin.

Uusiin tiloihin muuttavat avosairaanhoito eli lääkärien ja sairaanhoitajien vastaanotot, vuodeosasto sekä terveyskeskuksen huoltoyksikkö. Juhannuksen jälkeisellä viikolla on tarkoitus siirtää vuodeosaston potilaat.

Assi Viskari kertoo, että hoitotoimista tietenkin huolehditaan muuton aikana normaalin käytännön mukaisesti. Väliaikavaiheessa ennen rakennuksen viimeisen vaiheen valmistumista ensi vuonna potilaspaikkojen määrä vähenee. Potilaiden olosuhteisiin on tiedossa parannusta uusien tilojen ja kalusteiden myötä. Kaikki potilastiedot siirtyvät mukana myös uusiin tiloihin.

Avosairaanhoidossa ei oteta muuton aikana vastaan kiireettömiä tapauksia, mutta kiireelliset tapaukset hoidetaan normaalisti.

Sisko Toikka sanoo, että tekniikan pitäisi siirtyä ilman ongelmia, mutta puhelinliikenteeseen saattaa silti tulla katkoksia, jos tekniikka pettää. Tähän kannattaa varautua aikaa varatessa.

Avosairaanhoidossa ja päivystyksessä on tavoitteena aloittaa muutto 26. kesäkuuta.

Laboratorioon vain ajanvarauksella

Heinäkuun alussa alkaa vanhan vuodelta 1975 olevan osan saneeraus, joka valmistuu ensi keväänä.

Nykyisestä neuvolan ovesta on väliaikavaiheessa käynti lääkärien ja sairaanhoitajien vastaanotoille arkisin virka-aikaan. Muina aikoina kulku on päiväkodin puoleiselta sivulta ensiavun ovesta, jota myös ambulanssi käyttää.
Myös vuodeosastolle mennään neuvolan ovien kautta.

Iltaisin sisään pääsee ovikelloa soittamalla C-oven kautta, joka sijaitsee uudessa rakennuksessa lähellä hammashoitolaa. Osaston henkilökunnalta saa lisätietoa ilta- ja viikonloppujen käyntireiteistä.

Rakennusprojekti aiheuttaa myös joidenkin toimintojen siirtymistä väliaikaisiin tiloihin.

Ensi viikosta lähtien laboratoriokeskuksen Lempäälän-toimipiste siirtyy Sirvalahteen osoitteeseen Sirvalahdentie 2 A, ja samassa yhteydessä laboratoriossa siirrytään ajanvaraukseen. Myös Kuljun terveysasemalla oleva laboratorion toimipiste siirtyy ajanvarauksella toimivaksi.

Röntgeniin Tampereelle tai Valkeakoskelle

Saneeraus koskettaa myös röntgenin toimintaa. Kiireettömät röntgenkuvaukset siirtyvät Hatanpään sairaalaan Tampereelle. Röntgentutkimuksiin pääsee vain ajanvarauksella. Ajanvaraus Hatanpään röntgeniin tapahtuu Lempäälän terveyskeskuksen kautta numerosta 040 133 7332 maanantaisin ja torstaisin klo 8–12.

Ne Hatanpäälle röntgenkuvauksiin menevät, jotka eivät pysty käyttämään julkista joukkoliikennettä eivätkä saa kyytiä muulla tavoin järjestymään, voivat tiedustella palvelubussikuljetusta ajanvarauksen yhteydessä.  Kuljetuksesta peritään normaali palvelubussin taksa. Mikäli potilaan hoidossa on tarvetta kiireelliseen röntgenkuvaan, tekee lääkäri lähetteen Valkeakosken aluesairaalan poliklinikalle.

Fysioterapian yksikkö ja apuvälinelainaus on jo siirtynyt remontin ajaksi Hakkarin yrittäjätaloon, Tampereentie 59 B 1.

Viskari ja Toikka kehottavat saapumaan Lempäälän terveysasemalle muuten kuin omalla autolla, jos se on mahdollista. Parkkitila on nyt normaalia rajallisempi etenkin etupihalla. Pihalla myös liikkuu ambulansseja sekä rakennusmaan työntekijöitä autoineen.

Päivitettyjä tietoja saa kunnan internetsivuilta www.lempaala.fi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?