70-luku: Sääksjärven entiset nuoret tapasivat vuosikymmenten jälkeen

”Muistatko silloin kun…”

Samanhenkiset Sääksjärvellä 70-luvulla nuoruutensa viettäneet tapasivat vuosikymmenten jälkeen iloisissa merkeissä.

Samanhenkiset Sääksjärvellä 70-luvulla nuoruutensa viettäneet tapasivat vuosikymmenten jälkeen iloisissa merkeissä.

Tapaamisten välillä voi olla parhaimmillaan yli kolmekymmentä vuotta, mutta juttu jatkuu siitä mihin se aikoinaan jäi. Tämän saivat huomata 70-luvulla nuoruutensa Sääksjärvellä viettäneet tavatessaan Sääksjärvitalolla vuosikymmenten jälkeen. Lauantaina 8. kesäkuuta oli yhtä aurinkoinen ilma, kuin aina osallistujien nuoruudessakin.

Pertti LaineEija SchavikinKatri Helander ja Jari Saarela päättivät järjestää Sääksjärven ”entisille nuorille” tapaamisen nostalgiasyistä.

– 70-lukua ja nuoruutta kaipaa, tuumasi Pertti Laine.

Toimeliaat järjestäjät hankkivat tapahtumalleen yhteistyökumppaneita, jotka sponsoroivat tilavuokran ja makkarat. Lisäksi kaksi Loiskeen nuorta ja reipasta makkaranpaistajaa grillasivat mahantäytettä paikallaolijoille, ja saivat samalla kukkarontäytettä itselleen.

Katri Helander, Jari Saarela, Eija Schavikin ja Pertti Laine toivovat tapaamisesta jokavuotista.

Katri Helander, Jari Saarela, Eija Schavikin ja Pertti Laine toivovat tapaamisesta jokavuotista.

Sääksjärven entiset nuoret kutsuttiin koolle Facebookin ja viidakkorummun avulla, viesti kulki tutulta toiselle ja lopulta paikalle saapui vajaa kolmekymmentä muistelijaa. Tapaamisen puuhanainen Eija Schavikin kertoi, että 70-luvulla ei ollut nuorisotiloja ja aikaa vietettiin muun muassa tanssilavalla ja Iso-Kyynärön rannassa.

– Siellä taidettiin pukukopeissa saada ne ensimmäiset pusut, Schavikin muistelee hymyillen.

Talvisin urheilukentällä järjestettiin soittoiltoja. Musiikin soidessa oli tarkoitus rusettiluistella, mutta Schavikinin mukaan tytöillä ja pojilla oli enemmän mielessä toisensa kuin luisteleminen. Vanhat heilat olivat puheissa aurinkoisessa Lempäälän illassa muutenkin ja kuultiinpa Sääksjärvitalon pihamaalla jopa tunnustuksia vuosikymmenten takaisista ihastuksista.

Paikalle saapunut Anne Helander summasi tunnelmia muutaman tunnin jutusteulun jälkeen:

– Jotkut ovat muuttuneet ja jotkut eivät ole muuttuneet yhtikäs miksikään.

Kaikkia ei kutsu tänä kesänä saavuttanut, mutta järjestäjien toiveissa on tehdä 70-luvun nuorten tapaamisesta Sääksjärvelle vuosittainen tapahtuma.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?