Tässäkö on rallikansan tuleva kesähitti?

Juha Mäkkelil ja Andreas Mikkelsen tapasivat Suomen rallissa vuonna 2011.

Juha Mäkkeli ja Andreas Mikkelsen tapasivat Suomen rallissa vuonna 2011. Kuva: Terhi Mäkkeli.

– A-A-Andreas! laulaa naiskuoro Riekot. Eurodance-biitti jyskyttää taustalla. Meininki on kansainvälistä, jopa hitusen euroviisumaista. Movetronin Päivi Lepistö laulaa säkeistöt vakuuttavalla otteella, ja Jani Viitasen luomat soundit potkivat tanssittavasti.

Tältä kuulosta maailman ensimmäinen rallikuskille tehty tribuuttikappale. Norjalainen, WRC-rallia ajava Andreas Mikkelsen saa itse tosin kuulla kappaleen vasta torstaina 20. kesäkuuta, jolloin se virallisesti julkaistaan Sardinian MM-rallin aika-ajojen jälkeen. Taustajoukot halusivat yllättää Andreaksen, joka täyttää 24 vuotta 22. päivä. Paikalla on myös Volkswagenin tallipäällikkö Jost Capito.

Tribuuttibiisi Andreas Mikkelsen (Your Day) on lempääläläisen Juha Mäkkelin käsialaa. Hän kertoo innoissaan, kuinka kappale on saanut jo ennen ilmestymistään paljon mediahuomiota.

– Muun muassa Yleltä, Ilta-Sanomista ja MTV 3 Maxilta on otettu yhteyttä. Luonnollisesti myös Norjan yleisradio on kiinnostunut. Jopa jotkut japanilaiset fanit ovat kyselleet biisiä.

Mäkkelin tietojen mukaan Mikkelsen ei itse ole vielä saanut vihiä yllätysbiisistä.

Ison maailman meininkiä

Tribuuttilevyn kansien sisällä kiitetään myös Mäkkeliä tukeneita lempääläläistoimijoita.

Tribuuttilevyn kansien sisällä kiitetään myös Mäkkeliä tukeneita lempääläläistoimijoita.

Juha Mäkkeli kertoo, että asiat ovat tapahtuneet nopeasti sen jälkeen kun hän lupautui tekemään kannatuslaulun Mikkelsenille. Kun biisi oli valmis ja se lähetettiin Mikkelsenin taustajoukoille kuunneltavaksi, ei Mäkkelillä ollut hajuakaan, mitä he siitä ajattelivat.

– Minä mietin jo, että pitääkö tehdä uusi biisi, jos he eivät tykkääkään, Mäkkeli kertoo.

Palaute oli kuitenkin pelkästään positiivista. Mäkkeliä kiitettiin  suurenmoisesta työstä, ja eräs Mikkelsenin taustajoukoista oli lohkaissut puolitosissaan, että tästähän tulee Norjan uusi kansallislaulu.

Vaikka sävellys syntyi Mäkkelin mukaan nopeasti, oli kappaletta oli hiottu studiolla useampi päivä. Haluttiin varmistua siitä, että kyetään loihtimaan kyllin kansainväliset soundit.

Tekijätkin ovat lopputulokseen varsin tyytyväisiä. Biisin tuotannosta vastaava Jani Viitanen oli tokaissut Mäkkelille, että tämä on biisi, jota voi soittaa missä päin tahansa mihin aikaan vain.

Kappaleella vierailee myös Mäkkelin 9-vuotias Tessa-tytär, jolla on pieni kannustushuuto biisin lopussa.

Kuuntele Andreas Mikkelsen (Your Day) alta.

Andreas Mikkelsen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?