Vesilahti luopuu luomuruuasta

Vesilahden kunta luopuu luomuelintarvikkeiden käytöstä. Kunnanhallitus perustelee maanantaista päätöstään elintarvikemenojen kustannussäästöillä. Luomutuotteet ovat 30-90 prosenttia kalliimpia kuin peruselintarvikkeet. Luomusta luopuminen liittyy kunnan talouden tervehdyttämisohjelmaan.

Kunnanhallituksen maanantainen päätös koskee tukipalveluita, joiden suurimmat kustannukset syntyvät henkilöstöstä ja elintarvikkeista. Koulujen ja päiväkotien ruokalistaa ja raaka-aineita muuttamalla kunta on laskenut saavansa säästöjä pitkällä aikavälillä.

Kunta säästää jo tulevalla syyskaudella päiväkoti- ja kouluruokailussa, kun ruokateemoja poistetaan ja ruokiin tehdään pieniä raaka-ainemuutoksia. Suurempien säästöjen vaikutus alkaa ensi vuonna.

Lisäksi kunta säästää tukipalveluissa, kun tukipalvelun henkilöstön kaikki 1-3 päivän poissaolot järjestellään sisäisesti niin, ettei sijaisia oteta.

Tukipalveluiden säästöjen arvo on tänä vuonna 20 000 euroa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?