Veteraanit Maksuton ateria säilyy

Veteraanien puolisoiden ateriaetu poistuu

Sotiemme veteraanit Johannes Kauppila, Yrjö Raaska, Eero Ala-Orvola, Aaro Hovi ja Heikki Virtanen kuuluvat ateriaedun piiriin. Kuva: Annika Eronen

Sotiemme veteraanit Johannes Kauppila, Yrjö Raaska, Eero Ala-Orvola, Aaro Hovi ja Heikki Virtanen kuuluvat ateriaedun piiriin. Kuva: Annika Eronen

Vesilahti poistaa sotaveteraanien leskien ja puolisoiden ilmaisen ateriaedun. Kunnanhallituksen maanantainen päätös liittyy kunnan talouden tervehdyttämisohjelmaan. Ateriaedun poistaminen tuo kunnalle 55 000 euron säästön.

Ateriaetu säilyy veteraanitunnuksen omaavilla. He saavat ilmaisen ruuan kotiinsa. Puolisot ja lesket voivat saada edelleen ateriapalvelun, jos he maksvat siitä omavastuuosuuden.

Vesilahdessa on 41 henkilöä, jotka saavat maksuttoman veteraaniaterian. Heistä 11 on veteraania ja 30 näiden puolisoa ja leskeä. Vesilahti on ostanut ateriat Tampereen Aterialta. Yhden aterian hinta on ollut keskimäärin 6,85 euroa.

Tampereen Ateria tuotti ja kuljetti Vesilahden kotihoidon asiakkaille viime vuonna yhteensä 16919 ateriaa, joista veteraaniaterioita oli 11 090 kappaletta. Veteraaniaterioiden kustannukset olivat yhteensä 75 990 euroa. Veteraanien puolisoiden ja leskien ateriakustannukset olivat yhteissummasta noin 55 000 euroa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?