Hulauden vesialueen kunnostukseen valtiolta 292 000 euroa

Osana Hulauden vesialueen kunnostustöitä kunnostetaan myös Rikalan kanava.

Osana Hulauden vesialueen kunnostustöitä kunnostetaan myös Rikalan kanava.

Valtio tukee merkittävällä summalla Hulauden vesialueen kunnostusta. Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus rahoittaa hanketta 292 000 eurolla. 

Hulauden kunnostustyö on suurimpia Pirkanmaalla toteutettuja vesistökunnostushankkeita.

– Kyseessä on erinomainen esimerkki lähtökohdiltaan paikallisesta vedenlaadun ongelmasta, joka aktiivisten ihmisten käsissä on johtanut yhteistyöhön yhdistyksen, kuntien ja valtion aluehallinnon välillä. Hanke toteuttaa EU-tasoista vesienhoidon tavoitetta saavuttaa vesistöjen hyvä ekologinen tila vuoteen 2015, sanoo ylitarkastaja Heidi Heino Pirkanmaan Elystä.

Hulauden vesialueen kunnostushanke tähtää vedenlaadun merkittävään paranemiseen yhdellä Pirkanmaan heikkokuntoisimmista vesialueista. Tällä hetkellä massiiviset sinileväkukinnat sekä hapettomuus ovat vesialueella jokavuotisia ilmiöitä.

Hankkeessa toteutetaan rakenteet lisäveden johtamiseksi lappoputkella Vanajaveden Korteselältä Hulauden vesialueelle sekä kunnostetaan kulttuurihistoriallisesti arvokasta ja suojeltua Rikalan kanavaa. Lisäveden avulla vesialue pysyy hapellisena ja estää hapettomuuden aiheuttaman ravinteiden vapautumisen pohjalietteestä levien käyttöön.

Kunnostushankkeessa mukana ovat Lempäälän kunnan lisäksi Vesilahden kunta, Akaan kaupunki sekä Hulauden vesialueen kunnostusyhdistys ry. Lempäälän kunta on toistaiseksi ottanut vastatakseen Akaan kaupungin maksuosuudet, koska Akaassa ei ole vielä tehty maksupäätöksiä.

Hulauden vesilaueen kunnostus maksaa noin 600 000 euroa. Kannatusyhdistys kokoaa hankevaroja noin 60 000 euroa, josta 40 000 euroa on jo hankittu.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?