Keltanokka ja konkari povaavat Kisalle mielenkiintoista Mestis-kautta

 

Lempäälän Kisan Mestis-miehistössä hyökkäävät ensi kaudella kokenut Antti Hilden (vasemmalla) ja seuran oma kasvatti 21-vuotias Sami Laakso.

Lempäälän Kisan Mestis-miehistössä hyökkäävät ensi kaudella kokenut Antti Hilden (vasemmalla) ja seuran oma kasvatti 21-vuotias Sami Laakso.

Lempäälän Kisan jääkiekon Mestis-joukkue tuli julkisuuteen lupaustensa mukaisesti ensimmäisellä nipulla pelaajasopimuksia koskien kautta 2013–14. Kaikkiaan kuusi pelaajaa allekirjoitti Kisan kanssa sopimuksen ja he ovat maalivahti Jarno Laitinen, puolustajat Joonas Liimatainen ja Toni Niemi sekä hyökkääjät Antti Hilden, Olli Henriksson ja Sami Laakso.

Porukan nimekkäin, kokenein ja eniten jääkiekkomaailmaa kolunnein on 32-vuotias Antti Hilden, jonka taustalta löytyy 109 SM-liigapeliä, kausia Norjassa, Italiassa sekä Mestiksessä Kisan ohella Vaasan Sportissa. Viime kaudella hän pelasi Kisassa 34 peliä ja teki niissä 28 tehopistettä.

– Jos kaikki sujuu nappiin, on Kisalla sauma taistella ihan neljän kärjessä Mestiksessä. Farmisopimukset ovat seuralle toki elintärkeitä, mutta yhtä tärkeää on saada oma sakki henkisesti yhteenhitsatuksi, tuumaa jo kaukalokonkariksi tituleerattava Hilden.

– Viime kausi oli omalta kohdaltani rikkonainen, polvi ja selkä vaivasivat, joten intoa ja nälkää pelaamista kohtaan on paljon, alleviivaa Hilden, joka pelaamisen ohessa työskenteli viime lukuvuodella Sääksjärven koululla koulunkäynnin ohjaajana.

Sami Laakso puolestaan on 21-vuotiaana joukkueen keltanokkia. Edelliset kaudet kuluivat Tapparan A-nuorissa, jossa hän takoi 126 ottelussa 55 tehopistettä. Taustaltaan Laakso on Kisan omia junioreita, hän työskentelee Kisan emoseuran palveluksessa ja on kotoisin Kiviahosta.

– Jo pitkään on Kisan Mestis-joukkueessa pelaaminen ollut yksi tavoitteistani. Ajattelen, että ensi kaudella pitää päästä pelaamaan ja niin, että pystyn hyödyttämään ja auttamaan joukkuetta kaukalossa, teesittää raamikas Laakso.
Maalivahdiksi kiinnitetty Jarno Laitinen on 25-vuotias tamperelaisjuurinen luotettava torjuja, joka on edustanut pääsarjassa Ilvestä, JyPiä sekä Pelicansia. Mestiksessä hän on pelannut Vaasan Sportissa sekä Jyväskylän D Teamissa eli nykyisessä JyP Akatemiassa sekä ulkomailla Tshekissä.

Edelliskausien Kisan ykkösmolari Mikko Pätsi tähyilee ensi sijassa ulkomaisiin kaukaloihin pääsyä.

Pakkikalustosta Toni Niemi pelasi jo viime kaudella Kisassa, mutta omaa peräti 236 pelin kokemuksen SM-liigasta Ilveksen, Pelicansin ja Tapparan riveistä. Rauhallinen ja perusvarma puolustuspään ekspertti kykenee myös tehoihin, mitä todistavat muutama kausi sitten KooKoossa Mestiksessä taotut yli 30 pistettä.

Joonas Liimatainen on puolestaan 22-vuotias Tappara-lähtöinen puolustaja, joka viime kaudella pelasi Vaasan Sportissa. Tappara-nutussa Liimataisella on 37 ottelua SM-liigassa. Olli Henriksson pelasi viime kaudella Kisassa Mestistä 29 ottelua ja iski niissä pienellä peliajalla kuusi tehotikkiä.

Jo solmittujen sopimusten lisäksi neuvotteluyhteys viime kauden kokeneisiin runkomiehiin, kuten Lassi Mattilaan ja Jarkko Pyymäkeen on olemassa. Lisäksi kevään treeniringissä oli mukana tuttuja kasvoja edelliskausilta, kuten Petteri Friman, Olli Kalliosaari ja Riku Dufva.

Nuorista juniorijoukkueista vanhentuneista pelaajista esimerkiksi tamperelaiset Tomi Iso-Mustajärvi, Matias Simontaival ja Henri Tokee jatkavat elokuussa Kisan treeniringissä, kuten myös LeKi-kasvatti Elias Peltonenkin. Lisää sopimusuutisia onkin luvassa viimeistään elokuulla.

Kisan valmennusvastuussa ovat pääluotsi Jarkko Glad ja maalivahdeista vastaavana Pekka Korhonen. Kakkosvalmentaja on haussa, neuvottelut Gladille kokeneen apurin hankkimisessa ovat aivan loppusuoralla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?