Marko Anttila Venäjälle

Anttila oli vierailemassa LeKin kiekkoleirillä ja kertoi samalla sopimuksen synnystä.

Anttila oli vierailemassa LeKin kiekkoleirillä ja kertoi samalla sopimuksen synnystä.

Lempäälästä lähtöisin oleva jääkiekkoilija Marko Anttila pelasi erinomaisen viime kauden ja on tehnyt sopimuksen venäläiseen Metallurg Novokuznetskiin, joka pelaa Itä-Euroopan KHL-liigaa.

Miestä vietiin kovaa vauhtia ulkomaille kauden päätteeksi, muun muassa naapurimaihin Ruotsiin ja Venäjälle. Turun Palloseuraa kuluneen talven edustanut yli kaksimetrinen Anttila pelasi myöskin Suomen maajoukkueessa Tukholman ja Helsingin mm-kisoissa, jossa antoi lisänäyttöjä ulkomaalaiseuroille.

– Tämä seura oli selvästi aktiivisin, päätös oli melko helppo, koska tavoite oli koko ajan päästä ulkomaille, kertoo Anttila ollessaan LeKin kiekkoleirillä vierailemassa.

KHL on maailman toiseksi kovatasoisin kiekkosarja, jossa suomalaisten pelaajien määrä on kasvanut räjähdysmaisesti viime vuosina. KHL:stä myös muutama muu seura oli ollut kiinnostuneita LeKi-lähtöisestä pelaajasta. Metallurg ei viime kaudella selvinnyt sarjan pudotuspeleihin, sen paras sijoitus on Venäjän Superliigan kolmas vuodelta 2000.

Metallurgissa pelaa tulevalla kaudella Tapparasta tuttu puolustaja Tuukka Mäntylä sekä Pohjois-Amerikasta Eurooppaan palannut maalivahti Niko Hovinen. Seura on sarjan alkuperäisjoukkueita ja pitää majaansa Etelä-Siperiassa.

– Siperia ei pelota, eihän sinne muuten lähtisi. Seurasta en tiedä vielä juuri mitään, suomalaispelaajat auttavat varmasti sopeutumaan. Aikamoinen seikkailu on tulossa, selvittää Anttila tuntemuksiaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?