Pirkanmaan kuva säilyy ja kirkastuu ajattelusta ja toiminnasta

Kirjoittajan näkemys Pirkanmaasta. Kuvan käsittely Heska Korhonen

Kirjoittajan näkemys Pirkanmaasta. Kuvan käsittely Heska Korhonen

Pirkanmaa on maailman kaunein maakunta.  Täällä kohtaavat maa ja vesi toisensa, sekä luonnostaan Luojan että myös ihmisen asettamana.

Täällä ovat asuneet lappalaiset ja pirkkalaiset.  Rapolanharjulla on jälkiä lappalaisten yöpymisistä, samalla harjulla on palaneet vainolaistulet välittämässä viestiä saapuvasta vihollisesta. 

Nokialla on juurensa suomalaisella viestiteknologialla.  Urjalassa Pentinkulmanpäivillä puhutaan sanallisesta viestinnästä.  Kangasalan harjun juurella taiteilijat viettävät kesää.  Pirkanmaan laulu, Kesäpäivä Kangasalla, kertoo Längelmävedestä, Roineesta ja myös Vesijärvestä, vaikkakin viimeksi mainitusta kertova säe lauletaan aika harvoin. Sitä ei kannata unohtaa, se kuuluu kokonaisuuteen.

Lempäälän kirkkoherra teki aikanaan aloitteen kosken partaalle perustettavasta kaupungista.  Herra Finlayson sytytti aikanaan sähkövalon.  Tehtaiden väki halusi saada turvattua peruselintarvikkeidensa saannin.  Tehtaiden johdon tuella he perustivat osuuskaupan.   Laukkoon tuotiin peuroja.

Pirkanmaan ansiolistaa voisi jatkaa pitkään.

Minä toivon, että Pirkanmaan kukoistus nousee edelleen.  Nyt on hyvä elintaso ja elämisentaso, parempi kuin koskaan ennen.  Ukkosmyrskyn tavoin epävarmuus kuitenkin nousee.  Nousee nopeasti, sittenkin yllättäen.  Siitä huolimatta, että sen piti olla tiedossa!

Pirkanmaalla on osattu elää, ajatella ja toimia.  Tehdään sitä tästedeskin.  Monet tahot työskentelevät parhaaksemme, mutta toivon kansalaisten enemmän puhuvan ja kirjoittavan paikallisiin medioihin.  Aiheena voi olla yksittäiset asiat, kuten usein onkin.  Aiheena voisi olla myös Pirkanmaan yhteistyö ja uusi nouseminen.

Puhutaan ainakin tavatessamme.

 Heska Korhonen

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?