Stoolperin poikakerholaiset oikoivat hautakiviä Ristinmäen hautausmaalla

Kymmenen miestä otti urakan Ristinmäen  hautausmaan hautakivien oikomisesta. Kuva: Matti Ketola

Kymmenen miestä otti urakan Ristinmäen hautausmaan hautakivien oikomisesta. Kuva: Matti Ketola

Ideaparkin Ståhlbergin kahvioon kokoontuu joka perjantaiaamu aikamiesten muodostama ”poikakerho” turinoimaan ja suunnittelemaan tulevia tapahtumia. Eräänä perjantaiaamun poikakerhon kokoontumisessa Jouko Huurne ehdotti lähtemistä oikomaan hautakiviä Ristinmäen hautausmaalle. Tapani Kauppinen ryhtyi puuhamieheksi ja otti yhteyttä seurakuntaan ja sopi seurakunnan kanssa talkoopäivän. Kauniina toukokuisena kevätpäivänä paikalle saapui 10 kerholaista.

Keväisen roudan vuoksi osa kivistä oli kaatunut etenkin hautausmaan vanhalla puolella, jossa hautakiville ei ole yhtenäistä sokkelia. Kiviä nostettiin pystyyn ja oiottiin yhteensä viitisenkymmentä kappaletta.

Hyvänä apuna paikalla oli paikallinen hautakiviyrittäjä Petteri Kaila. Hän antoi hyviä ohjeita ja työvälineitä lainaksi. Siten kivet saatiin paikalleen ilman kiviin tai talkooväkeen tulleita vaurioita.

Kerho on myöhemmin saanut niin seurakunnalta kuin yksityisiltä henkilöiltä kiitosta hautakivien oikaisuista. Poikakerholaiset saivat tapahtumasta ja kiitoksista niin hyvän mielen, että vastaavanlaisia tempauksia päätettiin jatkaa mahdollisesti viimeistään ensi vuonna.

 

Matti Ketola

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?