Sääksjärven keskustaan rakennetaan teitä ja kiertoliittymä

Sääksjärven vanhan urheilukentän lähistöllä möyrivät jo kaivurit. Kylän keskustan rakennustyöt on siis aloitettu.

Tässä vaiheessa alueelle rakennetaan kiertoliittymä ja teitä. Myöhemmin paikalle nousee uusi päiväkoti, ja Pirkanmaan osuuskauppa aloittaa S-marketin rakentamisen.

Lempäälän kunnanvaltuusto myönsi Sääksjärven keskustan rakentamiseen 250 000 euron lisämäärärahan keskiviikkona 19. kesäkuuta. Kaavatiet ja kiertoliittymän sisältävän hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 480 000 euroa. Lisäksi ensi vuodelle määrärahaa tarvitaan 150 000 euroa. Kiertoliittymän osuus kokonaiskustannuksista on 250 000 euroa ja kaavateiden 230 000 euroa.

Kiertoliittymä tulee Tampereentien ja Pitkäahteentien risteykseen. Rakennussuunnitelmassa kiertoliittymästä johtaa tie neljään suuntaan. Länteen kulkevasta tiestä tulee oletettavasti kulku suunnitellun S-marketin parkkialueelle.

Pirkanman Osuuskauppa aloittaa marketin rakentamisen alueelle myöhemmin. Pirkanmaan Osuuskaupan päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Mirkka Voutilainen ei osaa vielä tarkentaa ajankohtaa, mutta kertoo että rakentamispäätös on jo hyväksytty hallituksessa.

– Tiedotamme kyllä heti, kun aikataulut ovat selvillä. Nyt mukana on vielä muutama liikkuva osanen, Voutilainen kommentoi.

Rakennustyöt Sääksjärven vanhan urheilukentän lähistöllä on aloitettu.

Rakennustyöt Sääksjärven vanhan urheilukentän lähistöllä on aloitettu.

Kiertoliittymä rakennetaan Pitkäahteentien ja Tampereentien risteykseen.

Kiertoliittymä rakennetaan Pitkäahteentien ja Tampereentien risteykseen.

Kommentit (3)

  1. Porvari

    Teitä ja kiertoliittymiä? Joopa joo. Lempäälä elää 70-luvun autoutopiaa yhä vielä vaan. Lähjunaseisake ja parempia bussiyhteyksiä sinne pitäisi rakentaa, jotta kuntalaisilla olisi vapaus valita kulkumuotonsa ja säästää liikennemenoista. Näillä päätöksillä ihmiset pakotetaan ostamaan lisää kalliita autoja ja lisäämään ruuhkia. Jokainen auto vie taloudesta satoja euroja pois ja se on samalla pois paikallisilta kauppiailta. Autoilu on kaikista kallein kulkumuoto myös kunnalle, koska autoilun verot perii valtio eikä kunta, vaikka kunta makselee hurjia summia uusista asvaltti-betonihäkkyröistä.

  2. vesseli

    Lähijunaa ei todellakaan haluta Sääksjärvelle. Kohtuu hyvät bussi yhteydet on mutta muutamia vielä kaivattaisiin lisää. S-market on tärkeä hanke Sääksjärveläisille joka myös vähentää kulkua tampereelle. Tuo liikenneympyrä toivon mukaan myös vähän vähentää hurjastelua Sääksjärven keskustassa.

  3. lokaali

    Liikenneympyrä on todella hyvä juttu jos se vähentää rekka- ja kuorma-autorallia S-järven keskustan läpi. Tuo hurjastelun mahdollinen väheneminen on myös hyvä juttu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?