Savelanmetsänhelmen kaava hyväksyttiin

Paljon keskustelua herättänyt Savelanmetsänhelmen asemakaava hyväksyttiin maanantaina Vesilahden kunnanvaltuuston kokouksessa. Alue sijaitsee Kirkonkylän osayleiskaava-alueella Rautialantien tuntumassa.

Kaava-alue on pinta-alaltaan 16 hehtaaria, ja siihen kuuluu 68 asuinpientalotonttia. Tonttien koko vaihtelee 800 ja 1 000 neliömetrin välillä.

Asemakaavaehdotus on ollut valmistelussa miltei neljän vuoden ajan. Kaavoitettavan alueen omistaa tamperelainen Kiinteistösijoitusyhtiö Taitokaari Oy. Kaava oli nähtävillä helmi–maaliskuussa kunnanvirastolla ja Vesilahden kunnan nettisivuilla.

Kunnanvaltuuston kokouksessa kaava ei synnyttänyt kovin vilkasta keskustelua. Valtuutettu Ari Marttila kysyi, milloin maksaminen tulee ajankohtaiseksi. Kunnanjohtaja Erkki Paloniemen mukaan tässä vaiheessa on vielä mahdotonta sanoa tarkempaa aikataulua. Valtuustossa haluttiin myös varmuus sille, että Suomelantien yhteys etelään Vesilahdentielle toteutuu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?