Olli-Pekka Rantasesta Ilveksen jääkiekkonaisten valmentaja

Naisten jääkiekon SM-sarjaa pelaava Tampereen Ilves on saanut uuden päävalmentajan, lempääläläisen Olli-Pekka Rantasen. Rantasen mukaan virallista sopimusta ei vielä ole, mutta asiat ovat jo hyvin pitkällä.

– Toukokuussa tuli asia esille, mutta virallista sopimusta ei ole vielä. Vuoden mittaisesta jaksosta puhutaan, ilman valmentajaa vaarana olisi ollut joukkueen jääminen pois sarjasta, Rantanen keroo.

Ilves on ollut kestomenestyjä naisten pääasarjassa ja sen riveissä on pelannut useita maajoukkuepelaajia viime kausina. Viimeisin mestaruus on vuodelta 2010, 2000-luvulta on kasassa yhdeksän mitalia. Viime talvi ei kuitenkaan tuonut lisäystä mitalisaaliiseen

Rantanen korvaa päävalmentajan paikalla Timo Lindqvistin. Apunaan hänellä on Lempäälästä lähtöisin oleva, entinen huippupelaaja Hanne Sikiö sekä maalivahtivalmentaja Juha Nieminen. Sikiö on LeKin kasvatteja ja pelannut maajoukkueessa sekä molemmissa tamperelaisissa, Ilveksessä ja Tapparassa. Olympialaisissa hän voitti pronssia vuonna 2002.

Rantanen kertoo myöntävän päätöksen olleen vaikea esimerkiksi omien aikataulujen sovittelmisen vuoksi. Pelaajisto saadaan kasaan vasta elokuun puolella, mutta ydinryhmä on jo olemassa. Tuore valmentaja kertoo nyt olevan käynnissä omatoimijakso harjoittelun suhteen.

Olli-Pekka Rantanen on toiminut jääkiekkiotuomarina niin SM-liigassa kuin Mestiksessäkin 2000-luvun alussa. Viime vuosina hän on valmentanut Lempäälän Kisan kiekkojunnuja. Työkseen hän opettaa liikuntaa Hakkarin yläasteella.

Ilveksen joukkueessa pelaa hänen tyttärensä Anni Rantanen, jolla on jo maajoukkuedebyytti suoritettuna. SM-sarjaa pelaa myös lempääläläinen Jenni Hiirikoski Jyväskylän JYP:ssä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?