Levyarvio: Samuli Putron jalanjäljissä

KaksoispisteEi uskoisi, että kyseessä on yhtyeen ensimmäinen varsinainen julkaisu. Nimittäin sen verran ryhdikästä menoa miltei lempääläläisen Kaksoispisteen esikois-ep esittelee. Kelpaisi suoraa päätä radiosoittoon.

Kesäkuussa julkaistu omakustanne tarjoaa neljä biisiä tarttuvaa ja modernia poprockia. Yhtye ei yritä peesata viimeisimpiä muotivirtauksia, vaan luottaa perusasioihin: hyvässä biisissä on koukuttava melodia, persoonallinen laulaja ja mielenkiintoiset sovitukset. Kun nämä palaset ovat kohdillaan, ei tarvitse turhia kikkailla.

Laulaja Oskari Toivosen herkkä mutta silti sopivan testosteronipitoinen ääni kantaa komeasti. Toivonen ei sorru turhaan äijäilyyn tai rokkikukkoiluun, vaikka jalka onkin röyhkeästi monitorilla ja tuulikone puhaltaa. Laulu on ammattitaitoista ja puhuttelevaa. Erityismaininnan saavat myös taidolla tehdyt kitarasovitukset ja rytmiryhmän jämäkkä toiminta.

Vaikutteista esiin nousee ennen kaikkea Samuli Putro, jonkin verran kuultavissa on myös Scandinavian Music Groupia ja Herra Ylppöä. Tästä huolimatta bändin oma soundi on tunnistettava – niin Toivosen äänen kuin persoonallisten sovitustenkin ansiosta.

Kappaleista pirtein tapaus on ehdottomasti indievivahteinen Loimaan Tommi Korpela, joka laittaa kärttyisemmänkin kyynikon suun hymyyn. Ei hajuakaan, mistä idea biisin on peräisin, mutta hyvin toimii. Kuten esimerkiksi seuraava säe:

”Sulla on taas uusi kierrossa / joku Loimaan Tommi Korpela / sil on tulta katseessa / ja ainakin metrin mela”

Ainoa miinus on julkaisun lyhyt kesto. Olisivat tehneet saman tien kokopitkän. Jättää nimittäin nälkäiseksi tällainen. No, lisää on luvassa heinäkuun alussa, kun Kaksoispistee heittää keikan Kurki-festivaalissa Vesilahdessa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?