Tilastollista onnellisuutta

Onneksi olkoon, lempääläläiset ja vesilahtelaiset. Asuinpaikkanne on nimittäin keskimääräistä onnellisempi – ainakin tilastojen valossa.

Iltalehti teki juhannuksen alla onnellisuusvertailun, jossa Lempäälä ja Vesilahti ovat Pirkanmaan toiseksi ja kolmanneksi onnellisimmat kunnat. Koko maan mittakaavassa kuntien sijoitukset olivat 24. ja 42.

Vertailtavat muuttujat olivat työttömyys, perheiden hyvinvointi, terveys, rikollisuus, kesän lämpötila, kesän sateisuus, väestönkasvu ja ikärakenne.

Molemmat kunnat saivat täydet pisteet väestönkasvu-osiosta. Lisäksi Lempäälä nappasi kympin ikärakenteessa ja Vesilahti rikollisuuden vähäisyydessä.

Tilastot ovat tietysti tilastoja. Kunta ei ole onnellinen, ainoastaan siellä asuvat ihmiset ovat. Mutta vaikka vertailua ei tieteellisesti päteväksi voi kutsua, antaa se jonkinlaisen kuvan paikkakuntien asuinolosuhteista. On täällä jotain tehty oikein.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>