Heini Järventausta EM-kisoihin

Lempäälän Kisan 19-vuotias kiekonheittäjä Heini Järventausta on selvitynyt lajinsa nuorten EM-kisoihin Rietiin, Italiaan. Kisat pidetään 18.21. heinäkuuta, vajaan kuukauden päästä. Lippu kisakoneeseen sai sinettinsä, kun hän heitti kiekkoa Kokemäen Kiekko- ja kuulakarnevaaleilla torstaina 27. kesäkuuta 48,83 metriä. Tämä on myös hänen uusi henkilökohtainen ennätyksensä.

Heini Järventausta selviytyi EM-kisoihin Rietiin, Italiaan. Kuva vuodelta 2009.

Heini Järventausta selviytyi EM-kisoihin Rietiin, Italiaan. Kuva vuodelta 2009.

– Kisapaikka on nyt varma tämän karsintakisan kakkossijan myötä. Meitä lähtee kisoihin kaikkiaan kolme naista. Ennätysheitto oli teknisesti hyvä, vaikka kesällä on ollutkin hieman epävarmuutta tekniikn kanssa. Vielä vähän aikaa treenataan kovaa ja kilpaillaan enne herkistelyä, kertoo Kokemäeltä tavoitettu Järventausta.

Kisapaikoista kilpaili myös muutama muu nainen, viikonlopun kestävät karnevaalit olivat viimeinen paikka vakuuttaa valitsijat ja samalla varsinainen karsintakilpailu. Ennen kilpailua Järventaustan valinta näytti jo melko selvältä, mutta huipputulos ja kakkossija ratkaisivat asian. Virallinen EM-kisaraja 46,00 metriä Järventausta oli rikkonut jo aiemmin kesällä. Kilpailun voitti Salla Sipponen Keuruulta, joka myös on matkalla kisoihin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?