Juhlat on tältä vuodelta juhlittu, vai?

Jostain syystä Suomessa kaikki juhlapyhät ajoittuvat joulun ja juhannuksen väliseen aikaan. Päivän nyt jo alettua lyhentymisensä saamme odottaa isompia sembaloita aina itsenäisyyspäivään asti. Toki lokakuussa vietetään isänpäivää, mutta se ei ainakaan vielä ole saavuttanut äitienpäivän veroista juhlintaa – ja tuskin saavuttaakaan.
Vaikkei valtiollisia virallisia juhlapäiviä juuri enää olekaan, alkaneen kesän voi silti viettää juhlien. Omaehtoisiin juhliin, olivat ne sitten suuria syntymäpäivä- tai muita perhejuhlia tai sitten ihan kai kaveripiirin bileitä, luontoäitikin antaa parastaan. Ahomansikat ja mustikat kypsyvät ihan vain hyödyntämistä varten. Ensimmäiset kantarellit on havaittu, ja kesä tuottaa myös puutarhoihin hyvää satoa.
Nautitaan ja viihdytään, pitopöytä on katettu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?