Kansallisen tennisturnauksen kaikki luokkavoitot Lempäälään

Lempäälän kansallinen tennisturnaus käytiin nyt jo viidentenä vuonna peräkkäin. Osallistujat olivat pääasiassa lähialueen seuroista, mutta myös pääkaupunkiseudulta ja länsirannikolta oli edustusta. Turnauksessa pelattiin kaikkiaan neljässä eri luokassa.

– Aulangolla samana viikonloppuna pelattu kisa söi hieman yleisten luokkien osallistujamäärää, tuumi kilpailunjohtajana toiminut Timo Reunanen urakan jälkeen.

– Hienoa nähtävää oli omien junnuikäisten pelurien loistavat peliotteet kentillä.

Niemisestä C-luokan tuplamestari

Miesten C-luokassa LeTS-peluri Olli Nieminen ei antanut muille mitään mahdollisuuksia. Turnausvoitto tuli painavan lyöntimyllyn jälkeen montaakaan peliä menettämättä. Nieminen on ehtinyt kesällä jo voittamaan Ruotulan turnauksen sekä pelaamaan Pyynikillä loppuottelussa, joten B-luokka kutsuu kesän jälkeen.

Miesten C-luokan nelinpelissä LeTS-pari Olli Nieminen ja Suheil Lizana oli selvä ykkönen. Lempääläläistyneellä Lizanalla on pelitausta Chilen naisten maajoukkueesta ja hän on edustanut maataan myös Fed Cupissa. Lizanan kaunis lyöntitekniikka ja taitava pallonhallinta näkyvät parhaimmillaan juuri nelinpelissä.

11-vuotiaiden poikien kaksinpelin finaalipari Pyry Lohi (vas.) ja Jaakko Toivanen. kuva: Timo Reunanen)

11-vuotiaiden poikien kaksinpelin finaalipari Pyry Lohi (vas.) ja Jaakko Toivanen. kuva: Timo Reunanen)

Lohi ja Viitaharju junioriluokissa voittoihin

Nuorimpien 11-vuotiaiden kaksinpelin luokkavoittoon löi LeTS:n Pyry Lohi. Perusvirheetön peli, varmat peruslyönnit ja ratkaisuhetkien maltti toivat niin alkulohkon otteluissa kuin jatkokaaviossakin Lohelle pelkkiä voittoja. Turnauksen jokaisessa ottelussa tulikin listavoitto korkeammalla rankingissa olevasta pelaajasta. LeTS:n Otto Nieminen pelasi turnauksessa ensimmäiset viralliset ottelunsa ja myös hänestä kuullaan vielä tulevaisuudessa.

Poikien 13-vuotiaiden kaksinpelissä LeTS:n Aleksi Viitaharju otti vastustajastaan revanssin ja kirkasti vuodentakaisen finaalitappion voitoksi. Lohkoturnauksen otteluissa Viitaharju ei menettänyt erääkään, joten turnausvoitto oli selvä. Viitaharjun pelissä yhdistyy tekninen ja etenkin taktinen osaaminen, jonka horjuttaminen oli kilpakumppaneille ylivoimainen tehtävä.

Lempäälän tennis voi hyvin

Lempäälän tenniksen kesätreenit ovat täydessä vauhdissa ja kilpapelaajat osallistuvat aktiivisesti kansallisiin turnauksiin ja sarjatennikseen.

–Ohjaaja- ja valmentajatilanne on varsin hyvä ja nuoret pelurit kehittyvät kovaa tahtia. Seuraavan kerran kotikentillä nähdään turnausmatseja elokuun puolivälin kunnan mestaruuskilpailuissa.

Loppuottelujen tulokset:

MC kaksinpeli: Olli Nieminen, LeTS – Oskar Lehtonen, PVS 6-1, 6-0

MC nelinpeli: Olli Nieminen/Suheil Lizana, LeTS – Mikko Kostamovaara, TaTS/Pasi Pirskanen, LeTS 6-1, 6-1

P11 kaksinpeli: Pyry Lohi, LeTS – Jaakko Toivanen, TaTS 6-3, 6-2

P13 kaksinpeli: Aleksi Viitaharju, LeTS – Santeri Suomalainen, TaTS 6-3, 6-1

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?