Kasakat musisoivat Kanttorinpuistossa

Kanttorinpuistoon kokoontunut yleisö sai perjantaina nauttia ukrainalaisen musiikkiyhtyeen ilmaisesityksestä. Kuva: Erkki Koivisto

Kanttorinpuistoon kokoontunut yleisö sai perjantaina nauttia ukrainalaisen musiikkiyhtyeen ilmaisesityksestä. Kuva: Erkki Koivisto

Kuusijäseninen kasakkayhtye Grajte muzyki Ukrainan Slavjanskista esiintyi Suomen kiertueellaan vapaapääsyisessä kesäkonsertissa Lempäälässä perjantai-iltapäivänä 28. kesäkuuta. Konsertti keräsi Kanttorinpuiston täyteen väkeä, joka piti kuulemastaan reippaasta soitannasta ja laulusta. Konsertin järjestivät Ukrainan kansainvälinen kulttuurikeskus ja Lempäälän kunnan kulttuuripalvelut.

Railakkaan reipas kasakkashow oli täynnä huumoria ja riehakasta kasakkailoittelua. Virtuoosimainen harmonikan, balalaikan, kobzan, viulun, erilaisten puhaltimien ja lyömäsoitinten hallinta ja taidokas yhteislaulu saivat aikaan yhtyeelle ominaisen värikkyyden.

Kasakkayhtye Grajte muzyki esiintyi ensimmäisen kerran julkisesti jo yli 20 vuotta sitten. Nykyisessä kokoonpanossa on mukana kuusi huippumuusikkoa, jotka esittävät niin instrumentaali- kuin vokaaliteoksiakin. Ryhmän nuorin esiintyjä on vasta 12-vuotias.

Reipas kasakkashow oli täynnä huumoria ja virtuoosimaista, yhteislaulun, harmonikan, balalaikan, kobzan, viulun, erilaisten puhaltimien ja lyömäsoitinten hallintaa. Kuva: Erkki Koivisto

Reipas kasakkashow oli täynnä huumoria ja virtuoosimaista, yhteislaulun, harmonikan, balalaikan, kobzan, viulun, erilaisten puhaltimien ja lyömäsoitinten hallintaa. Kuva: Erkki Koivisto

Yhtye esitti ukrainalaisten kasakoiden isänmaallisia lauluja, marssilauluja, kasakoiden kansanlauluja sekä myös syvällisiä ja lyyrisiä melodioita ja leikillisiä laulelmia.

Yhtyeen esiintymiset monilla paikkakunnilla Ukrainassa ja ulkomailla ovat tuoneet sille menestystä ja tunnustusta. Pelkästään Suomessa ryhmä on viime vuosina ollut kiertueilla viitisentoista kertaa. Kasakkayhtye Grajte muzyki on esiintynyt myös useilla festivaaleilla: Rääkkylän Kihauksessa, Haapavesi Folkissa ja Sata-Häme Soi -juhlilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?