Festivaalit: Vesilahden Tapolan alue muuttuu juhlatanteereeksi viikonloppuna. Kurki-festivaalissa juhlakansaa tanssittaa muun muassa 1990-luvun hittiartisti Pandora.

Kurki herättää Vesilahden eloon

Muistatko Pandoran dance-hitin Trust Me 1990-luvun alkupuolelta? Musiikkivideolla hoikkien, paidattomien tanssijapoikien ympäröimä Pandora laulaa vou-vou-voo-ou. Kuuntelepa, niin todennäköisesti muistat.

Viikonloppuna tämä hitti raikaa Vesilahden yössä, kun ruotsalainen Pandora esiintyy Kurki-festivaalissa Tapolan alueella. Nyt Pandora, oikealta nimeltään Anneli Magnusson, on 43-vuotias, mutta keikkailee edelleen ahkerasti.

Miten takavuosien pop-suuruus onnistuttiin houkuttelemaan Vesilahteen? Kurki-festivaalin järjestäjän Pasi Kivelän mukaan Pandoran nappaaminen vaati kahden kuukauden neuvottelut. Hän on kiinnityksestä selvästi ylpeä.

Pandora oli suuri nimi 1990-luvulla Pohjoismaissa.

Pandora oli suuri nimi 1990-luvulla Pohjoismaissa.

– Monet ovat tulleet kyselemään, että onko tämä joku toinen Pandora, vai oikeasti se Pandora 90-luvulta.

Ei mikään teinifestari

Samana viikonloppuna Kurki-festivaalin kanssa juhlitaan myös Ruisrock ja Aitoon Kirkastusjuhlat. Pasi Kivelä ei ole huolissaan festivaalinsa vetovoimasta.

– Tämä ei ole nuorisofestari, vaan suunnattu ennen kaikkea täysi-ikäisille. Kurki-festari on tarkoitettu niille, jotka eivät enää jaksa telttailla, mutta ovat kuitenkin liian nuoria lavatansseihin.

Vuodentakaisesta on opittu paljon, ja tänä vuonna järjestelyt ovat Kivelän mukaan sujuneet huomattavasti sujuvammin kuin viime vuonna.

Kivelällä on takanaan vuosien kokemus festarityöstä. Työkokemuksen kautta syntyneet kontaktit helpottavat Kurki-festivaalin järjestämistä.

Vesilahteen elämää

Mikään rahasampo Kurki-festivaali ei ole. Kivelä vakuuttaa, että hän haluaa ennen kaikkea tuoda Vesilahteen elämää ja uusia tuulia.

Viime vuonna sateinen sää verotti juhlijoiden väkimäärää. Kävijöitä oli yhteensä 400. Nyt tavoite on tuplata viime vuoden lukumäärä.

Vaikka sään armoilla oltiinkin, tuli bändeiltä paljon positiivista palautetta. Bändijärjestelyistä vastaava Sakari Määttä kertoo, että monet festarit kolunnut Kilpi-yhtyeen laulaja Taage Laiho kehui festari kovasti.

– Hän ihmetteli, että onko tämä todella ensimmäinen kerta, kun Kurki-festivaalit järjestetään.

Uutuutena festivaalialueella on Lempäälän Karusellin LeKa-lava. LeKa tuo Kurki-festivaaliin ennen kaikkea paikallista bändiosaamista. Keikkojen välillä ei jouduta odottelemaan. Kun toisella lavalla soitetaan, valmistaudutaan toisella lavalla keikkaan.

Kivelä toivoo, että myös tulevaisuudessa yhteistyö Lempäälän elävän musiikin yhdistyksen kanssa jatkuu.

 

Pandoralta tulossa uutta musiikkia

Millainen keikka on luvassa Kurki-festivaalissa, Pandora?

Soitamme DJ:n kanssa kaikki suosituimmat Pandora-hitit. Vauhdikasta ja villiä menoa. Luvassa on paljon yhteislaulatusta ja nostalgiaa. Heitän myös pienen akustisen setin.

Oletko koskaan vieraillut Vesilahdessa? Tai Tampereella?

Olen soittanut monta keikkaa Tampereella. Suomessa olen esiintynyt yli 450 kertaa viimeisten seitsemän vuoden aikana.

Millaiset ovat kesäsuunnitelmasi?

Kesäkuussa olen keikkaillut pääasiassa Ruotsissa. Suomessa esiinnyn heinäkuussa kahdeksan kertaa. Elokuussa lomailen, ja myöhemin tiedossa on myös uusi singlejulkaisu.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Tämä on Pandoran 20-vuotisjuhlavuosi, joten kaikenlaista tapahtuu. Uusia fanituotteita, joulukeikkoja Suomessa ja julkaisen myös uutta musiikkia.

 

Kaksoisveljet treenaa Elomaiden kotona. Kuvassa vedetään parhaillan J. Karjalaisen Mennyt mies -kappaletta.

Kaksoisveljet treenaa Elomaiden kotona. Kuvassa vedetään parhaillaan J. Karjalaisen Mennyt mies -kappaletta.

Kertosäkeellä lentoon

Mikä tekee hyvästä pop-biisistä hitin? Ikimuistoinen kertosäe tietenkin.

Tähän reseptiin luottaa vesilahtelainen pop rock -bändi Kaksoisveljet. Vaikka yhtye koostuu 17–18-vuotiaista lukiolaisista, on ryhmän asenne kuin kovia kokeneilla rock-konkareilla.

Tästä osoituksena on Kaksoisveljien menestys bändikisoissa. Vuonna 2010 yhtye nappasi Polte-bändikisan kakkossijan, ja tänä keväänä se pääsi Tampere Ilmiö -kilpailussa finaaliin asti.

Bändi haluaa tehdä nimenomaan yleisöystävällistä musiikkia. Sellaista, joka uppoaa kaikenikäisille ja joka ei ole sidottu mihinkään tyylilajiin.

Kaksoisveljien Janne Saarinen laulaa antaumuksella.

Kaksoisveljien Janne Saarinen laulaa antaumuksella.

Kaksoisveljet treenaa Jimi ja Joni Elomaan kotona. Treenikämpän lisäksi bändillä on autotallissa oma kotistudio. Sen uumenissa on syntynyt jo kuusi singleä. Viimeisin niistä, Kotiin, julkaistiin toukokuussa.

– Kappale on saanut mukavasti soittoa Radio Sunin Toivekonsertti -ohjelmassa, kertoo laulaja Janne Saarinen.

Kaksoisveljet avaa Kurki-festivaalin lauantaipäivän päälavalla iltapäivällä. Esiintymisaika ei ole helpoin mahdollinen. Bändi kuitenkin lupaa, että tiedossa on kova show.

– Kaikki on hyvin, kunhan ei tule kaatosadetta niin kuin viime vuonna. Soitamme keikalla niin uusia kuin vanhempiakin biisejä sekä covereita.

Fakta: Kaksoisveljet

Jäsenet: Janne Saarinen (laulu), Joni Elomaa (kitara ja taustalaulu), Jimi Elomaa (rummut ja laulu), Julius Setälä (basso) ja Annika Ahtiainen (koskettimet).

Perustettu joulukuussa 2009.

Tyylilaji: suomipop, pop rock, iskelmä.

Vaikutteet: Popeda, Eppu Normaali, Dingo ja monia nykybändejä.

 

Katso alta, kun Kaksoisveljet soittaa akustisesti tuoreen sinkkunsa Kotiin.

Mitä keikkoja ei missään nimessä saa sivuuttaa?

Kurki-festivaalin järjestäjä Pasi Kivelä vinkkaa kolme keikkaa, jotka on pakko nähdä.

1. Metsatöll

– Lavalle nousee iso kattaus kansanmusiikkisoittimia, on kanteleita ja säkkipillejä. Vaikka kyseessä on metalliorkesteri, Metsatöll ei ole kaikkein raskaimmasta päästä.

2. Jussi Hakulinen Distortion

– Hakulinen on Suomen parhaimpia biisintekijöitä. Luvassa on Yön vanhempaa materiaaalia ja omia biisejä. Odotan itse tätä todella paljon.

3. Matti Esko

– Onhan Rekkamies ihan legendaarinen biisi. Ja Lämmin, hellä ja pehmoinen soi vanhempien autossa, joten on hienoa nähdä millaisen keikan Esko soittaa nykyään.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?