Sano se 140 merkissä

Kirjoittaja bloggaa, facebookkaa ja twiittaa.

Kirjoittaja bloggaa, facebookkaa ja twiittaa.

Lempäälän-Vesilahden Sanomat on hyvin mukana sosiaalisessa mediassa. Facebookissa ylittyi juuri 700 tykkääjän raja.

Hiljattain L-VS (@LVSanomat) lähetti ensimmäisen twiittinsä yhteisöpalvelu Twitterissä.

Twitterissä jaetaan korkeintaan 140 merkin mittaisia twiittejä, ikään kuin viserryksiä. Twiittejä voi uudelleentwiitata omille seuraajille.

Keskustelua käydäänhashtagien avulla. Se on #-merkillä varustettu avainsana, joka kirjoitetaan omaan twiittiin ja joita voi etsiä.

Tällaisia hashtageja ovat esimerkiksi #tahdon2013, #talvivaara tai vaikkapa #Lempäälä.

Twitterin yksi valttikortti on nopeus. Uutinen – isokin – matkaa ensin toimittajan kynästä toimitukseen, sieltä verkkoon ja painokoneeseen.

Ahkera twitteristi tietää asiat jo ennen uutisointia.

Helsingin Sanomien toimittaja Jussi Niemeläinen (@JNiemelainen) oli lennolla Moskovasta Kuuban Havannaan. Sillä Eric Snowdeninkin piti olla.

Niemeläinen twiittasi ahkerasti lentokoneesta, kunnes moottorit käynnistettiin ja kone lähti lentoon pelkkiä toimittajia kyydissä.

Snowdenin tapaus osoittaa, kuinka kehitys toimii kahteen suuntaan. Meidän on helppo seurata muita – mutta myös meitä on helppo seurata.

Facebook on jo monille suomalaisille tuttu. Nyt sielläkin käytetään hashtageja. Twitterin suosio kuitenkin kasvaa. Mukaan mahtuu.

Trendinä Facebookissa on päivitysten piteneminen. Twitter pysyy viserryksen mitassa. Se on hionut omaakin tyyliäni hieman ytimekkäämmäksi.

Siitä osoituksena tämän kolumnin kaikki kappaleet ovat korkeintaan 140 merkin mittaisia. Laskekaa vaikka.

Ville Hämäläinen
@villehamalainen

 

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>