Repe ja Romu kurvaavat Vesilahdelle

 

Repe ja Romu tulevat ensi viikolla Vesilahdelle keräämään vaarallisia jätteitä ja metalliromua.

Repe ja Romu tulevat ensi viikolla Vesilahdelle keräämään vaarallisia jätteitä ja metalliromua.

Kodin vaarallisia ongelmajätteitä, metalliromuja ja sähkölaitteita keräävä kuormurikaksikko Repe&Romu kiertävät Vesilahdella 10.-16. heinäkuuta.

Repe kerää kuormaansa vaarallisia jätteitä. Tavallisimpia kodin vaarallisia jätteitä ovat lääkkeet, paristot ja akut, energiansäästölamput ja loisteputket, maalit, liuottimet, lakat ja jäteöljyt.

Vaarallinen jäte on aiemmin tunnettu nimellä ongelmajäte. Uusi termi kuvaa paremmin jätteen laatua. Vaarallinen jäte voi aiheuttaa jo pieninä määrinä haittaa terveydelle tai ympäristölle.

Romu-metallinkeräysauton kyytiin kelpaa kaikenlainen metalliromu: erilaiset koneet ja koneenosat, ruohonleikkurit, polkupyörät ja metallikalusteet sekä pienmetalli: kattilat, pannut ja huuhdellut säilyketölkit.

Metalliromusta täytyy poistaa vaaralliset jätteet, kuten öljyt. Romu vastaanottaa myös sähkölaitteita: pesukoneita, jääkaappeja, televisioita sekä viihde- ja tietotekniikkalaitteita.

Jätteitä ei saa viedä etukäteen pysäkille, vaan ne pitää tuoda suoraan autoille.

Viime vuonna 4900 kiloa

Viime vuonna Vesilahdelta saatiin talteen 4900 kiloa kodin vaarallisia jätteitä. Kaksikkoa kävi  morjenstamassa noin 350 kuntalaista.

Repen & Romun palvelut ovat asukkaille maksuttomia. Pirkanmaan Jätehuolto tarjoaa palvelun asukkaille jätemaksuilla kerätyillä varoilla. Yrityksiä autot palvelevat tilauksesta maksua vastaan.

Kodin vaarallisia jätteitä, metalliromuja ja sähkölaitteita vastaanotetaan maksutta myös jäteasemilla ja jätteenkäsittelykeskuksissa, jotka palvelevat ympäri vuoden. Lääkejätteet tulee viedä apteekkiin.

Repe & Romu-aikataulu ja ohjeet löytyvät Roskakalenterista ja verkosta: www.pirkanmaan-jatehuolto.fi/repejaromu. Ystävykset kiertävät myös Facebookissa: www.facebook.com/repejaromu.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?