Kyrölän katse jo Italiassa

Lempäälästä lähtee kaksi urheilijaa yleisurheilun 19-vuotiaiden EMkisoihin, kävelijä Markus Kyrölä ja kiekonheittäjä Heini Järventausta. Kyrölä osallistuu kymmenen kilometrin kävelykilpailuun, jossa hänellä on tavoitteena parantaa Euroopan cupin 23. sijaa tehden samalla myös uusi ennätys.

– Jos keli ei ole liian kuuma, ennätys on tavoitteena. Liian lämpimässä aikaan tulee muutama minuutti lisää. Kisat alkavat jo torstaina ja kävelyt vasta lauantaina, joten paikanpäällä on hyvin aikaa totutella, taustoittaa Liikuntakeskus Parkista tavoitettu Kyrölä EMkilpailuja.

Rietissä, Italiassa pidettävät kisat alkavat 18. heinäkuuta eli aikaa on vajaa kuukausi. Kyrölä kilpaili viimeisen kerran viime viikolla Kauhavalla ennen arvokisoja, treenimäärä hänellä on 1011 kertaa viikossa. Alkukauteensa hän on ollut tyytyväinen saaden 45 minuutin alituksen jo varhaisessa vaiheessa.

Kesällä Markus Kyrölä ohjaa liikuntakeskus Parkissa lasten leirejä. Kuva: Antti Raunio

Kesällä Markus Kyrölä ohjaa liikuntakeskus Parkissa lasten leirejä. Kuva: Antti Raunio

Kyrölän kesäharjoitteluun kuuluu kävelyharjoitteiden lisäksi juoksuja, jotka ovat tosin tänä vuonna jääneet vähemmälle. Hän silti kilpailee muutaman kerran kesässä myös erilaisilla juoksumatkoilla.

– 800 metrillä tavoite olisi päästä aikaan 1.57, kun EMkisat ovat ohi. Kalevan kisoissa mietsen sarjassa kävelen ensimmäisen 20 kilometrin kisan. Koska Moskovan MMkisoihin valmistautuvat ovat pois, kuuden sakkiin olisi mahdollisuuksia, Kyrölä kertoo loppukaudestaan.

Kyrölän mukaan venäläiset ja Euroopan cupissa hyvin pärjännyt tsekkiläiskävelijä ovat ennakkosuosikkeja Italiassa. Suomesta matkaan lähtee kaksi poikakävelijää edustamaan Suomea.

Onko katse jo suunnattuna Italian EM-kisoihin?

– Kyllä! kuuluu ytimekäs vastaus Markus Kyrölältä.

Liikuntakekus Parkilla lasten kesäleirejä

Markus Kyrölä on harjoittelun ohella töissä kesällä liikuntakeskus Parkissa. Noin puoli vuotta auki ollut uusi liikuntahalli, joka sisältää myös kuntosalin sekä spinningsalin, sijaitsee Marjamäessä. Kesällä Parkki järjestää viikon mittaisia liikuntaleirejä viisikymmenen vuotiaille lapsille. Hallin pieni, mutta tarkasti käytetty koko luo hyvät edellytykset leireille.

– Meillä oli alkukesästä KooVeen salibandyleiri. Nyt on menossa neljäs viikko lasten leirejä, joita järjestämme vielä muutaman viikon, kertoo leirien vetäjä Minna Rajamäki.

– Olen koko kesän täällä töissä, mutta työaikoja saa järjesteltyä hyvin, joten se ei haittaa harjoitteluani, leireillä apuohjaajana toimiva Kyrölä sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?