Lempeästi liikkuville oma yhdistys

Satu Hokkanen sanoo, että pilateksessa liikkeet tehdään rauhallisesti.

Satu Hokkanen sanoo, että pilateksessa liikkeet tehdään rauhallisesti.

Satu Hokkanen sanoo, että pilateksessa kiinnitetään huomiota myös oikeanlaiseen hengittämiseen. Se auttaa kehon sisäistä hyvinvointia.

Satu Hokkanen sanoo, että pilateksessa kiinnitetään huomiota myös oikeanlaiseen hengittämiseen. Se auttaa kehon sisäistä hyvinvointia.

Rauhallisen ja lempeän liikunnan ystävät ovat saaneet oman yhdistyksen Lempäälään.  Lempeät liikkujat -yhdistys aloitti kesäkuun lopulla. Liikunnan lempeys voidaan nyt kohdistaa muun muassa sellaisille, joilla liikkuminen on syystä tai toisesta jäänyt vähälle tai joille jokin vaiva on esteenä liikkumiselle.

– Korostan tunneillamme aina, ettei väkisin saa tehdä mitään. Opimme täällä entistä paremmin ja syvemmin kuuntelemaan omaa kehoamme. Olemme aloittaneet pilateksella, mutta myöhemmin on tarkoitus ottaa mukaan myös jooga, kertoo pilatesohjaaja Satu Hokkanen.

Pilates koukutti

Lähellä Vesilahden rajaa Viialassa asuva Satu Hokkanen sai ensikosketuksen pilatekseen vuonna 2006. Hän meni Valkeakoskelle pilatesohjaaja Anne Kurikan tunnille ja ihastui syvävenyttelyyn ja oikeanlaiseen hengittämiseen keskittyvään lajiin.

– Pilateksesta on apua hyvinvoinnille, jos sitä harrastaa mielellään vähintään kerran viikossa. Jos en itse sitä harrastaisi, olisin kovin raihnainen. Pilates on antanut minulle voimaa ja itseluottamusta kantaa kehoani ryhdikkäästi, Satu Hokkanen tietää.

Hän on kouluttautunut pilatesohjaajaksi ja pitää tunteja Pirkan Opistossa Lempäälässä ja Vesilahdessa sekä Akaan Opistossa. Heinä-elokuussa lempeät liikkujat kokoontuvat tiistai-iltaisin Lempäälässä Moision liikuntahallilla.

– Jokaisen tunnin päätteeksi on pitkät ja rauhalliset venyttelyjaksot. Niiden avulla saamme pituutta lihaksiimme ja tilaa kehon sisälle.

Hokkasen lisäksi yhdistyksellä on myös muita koulutettuja ohjaajia.

– Kesän aikana on hyvä tulla kokeilemaan lajia. Syyskaudella pidämme ainakin muutaman viikonloppukurssin, joista yhdellä käsitellään pilateksen perusteita, Satu Hokkanen sanoo.

Lempeät liikkujat -yhdistyksen puheenjohtajaksi on valittu Minna Leppänen Lempäälän Mattilasta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?