Vielä ehtii tuntea tuulahduksen Afrikkaa

Heta Himanen ja Anni Grönberg esittelevät afrikkalaisia kantaita. Tiskin takana voi törmätä myös latvialaiseen vaihto-oppilaaseen Arta Alksniteen.

Heta Himanen ja Anni Grönberg esittelevät afrikkalaisia kankaita. Tiskin takana voi törmätä myös latvialaiseen vaihto-oppilaaseen Arta Alksniteen (oik.).

Vesilahden yläaste on toteuttanut kehitysyhteistyöhankkeita Sambiassa vuodesta 2005 lähtien. Tähän mennessä tuloksiin on oltu varsin tyytyväisiä. Seuraavassa projektissa katse suunnataan kohti Senegalia. Tarkoituksena on rakentaa maahan yläkoulu.

Hanketta voi tukea esimerkiksi ostamalla Aittakahvilasta afrikkalaisia koruja tai osallistumalla arpajaisiin.

Aittakahvilassa vietetään Afrikka-päiviä 2.–8. heinäkuuta. Ensi viikon maanantaina on siis viimeinen mahdollisuus käydä aistimassa afrikkalaisia tunnelmia. Kahvilassa esitetään muun muassa tuoreita kuvia Sambiasta ja näytteillä on afrikkalaisia kankaita.

Yläasteen rehtorin Tapani Pietilän mukaan Senegal-projekti on lähtenyt hyvin käyntiin. Keräykseen osallistuu yläastelaisten lisäksi muun muassa eläkeläisryhmiä ja Lempäälän lukion oppilaskunta.

Kyllä kesätyöläisten kelpaa

Vesilahden Aittakahvilassa työskentelevä Heta Himanen kertoo, että kuluva kesä on ollut melkoisen vilkas.

– Hyvä myynti on ollut tänä kesänä. Täällä käy ihmisiä ihan yläasteikäisistä nuorista vanhuksiin, ja myös ulkopaikkakuntalaisia näkyy. Ihmiset ovat iloisia siitä, että täällä on tällainen nuorten pitämä kahvila.

Himasen mukaan tänä vuonna ilkivaltaan ei ole törmätty. Viime kesänähän kahvilassa tapahtui surullisenkuuluisa uloste-episodi. Joku neropatti tai neropatit olivat murtautuneet kesäkahvilaan juhannusyönä. Paikkoja oli sotkettu ja lattialle ulostettu.

Aittakahvila on Vesilahden yläasteen oppilaiden vuonna 1996 perustama yritys, joka on tähän mennessä työllistänyt 230 nuorta. Kahvilassa on tarjolla niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja. Juuri nyt meneillään on mansikkakakkukausi.

Haastattelupäivänä Himanen oli töissä viimeistä päivää. Anni Grönbergillä sen sijaan oli ensimmäinen työpäivä. Molemmat kehuvat työtä mukavaksi. Ei ole vaikea uskoa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?