Kahvila: Rämsöössä työllistetään oman kylän nuoria

Nauti kuppi kahvia ja lainaa kirja tai kanootti

Kesäkahvilan uusi terassi kutsuu kyläläisiä ja vieraita istahtamaan hetkeksi nauttimaan Suonojärven maisemista.

Kesäkahvilan uusi terassi kutsuu kyläläisiä ja vieraita istahtamaan hetkeksi nauttimaan Suonojärven maisemista.

Suonojärven rantamaisemia pääsee ihastelemaan Rämsöön kesäkahvilassa tänä kesänä entistä paremmin. Ovensa juhannuksen jälkeen avanneelle kahvilalle on valmistunut uusi terassi, johon voi istahtaa nauttimaan kupillisen kahvia tai viilentävän jäätelön. Kyläyhdistyksen ylläpitämässä kahvilassa työskentelee viisi rämsööläistä nuorta, iältään viidestätoista seitsemäntoistavuotiaaseen.

Maria Viikari, 17,  on kesäkahvilassa töissä jo kolmatta kesää.

– Parasta tässä on, että kahvila on omalla kylällä eikä tarvitse lähteä kauas töihin. On myös mukava tavata ihmisiä, Viikari kertoo työstään.

Kahvilan asiakaskunta koostuu pääosin kyläläisistä. Myös ohiajavat ulkopaikkakuntalaiset pysähtyvät toisinaan kupilliselle kahvia huomattuaan kesäkahvilan kyltin tien varressa. Kahvila on avoinna joka päivä, mutta kesäteatterin näytöspäivinä se sulkee ovensa normaalia aiemmin, eli

puoli tuntia ennen esityksen alkua.

Maria Viikari on kolmatta kesää töissä Rämsöön kesäkahvilassa. Kahvilalle on valmistunut täksi kesäksi uusi aurinkoinen terassi.

Maria Viikari on kolmatta kesää töissä Rämsöön kesäkahvilassa. Kahvilalle on valmistunut täksi kesäksi uusi aurinkoinen terassi.

Kahvin kanssa on tarjolla muun muassa pullaa, pillimehua, karkkeja ja lauantaisin herkkusuille on myynnissä vohveleita. Suuhunpantavan lisäksi kahvilasta voi napata mukaansa myös lukemista. Kyläläiset ovat lahjoittaneet kahvilan kirjastoon kirjoja ja niitä voi lainata kotiin kahdeksi viikoksi kerrallaan.

Herttuan kanoottia saa kokeilla heinäkuussa

Uimakoulujen alettua lapset vanhempineen tuovat vilinää uimarannan lisäksi myös kahvilaan. Tottijärveläiset kuusivuotiaat Aaro Pelttari ja Lydia Wallendahl tulivat uimakoulun jälkeen kesäkahvilaan lämmittelemään kuumalla mehulla. Viileä vesi ja kylmä tuuli saivat kaverusten huulet sinertämään, mutta kivaa oli siitä huolimatta ollut. Lydian äiti Lea Wallehdahl kertoo poikkeavansa kahvilassa mielellään uimareissuilla, kunhan vain muistaa ottaa rahakukkaronsa mukaan kotoa lähtiessä.

Reippaat uimakoululaiset Aaro Pelttari ja Lydia Wallendahl lämmittelevät uintireissun jälkeen kesäkahvilassa kuumalla mehulla.

Reippaat uimakoululaiset Aaro Pelttari ja Lydia Wallendahl lämmittelevät uintireissun jälkeen kesäkahvilassa kuumalla mehulla.

Tämän kesän uutuutena Rämsöössä voi testata nokialaisen Helmenhenki-elämysyrityksen intiaanikanoottia veloituksetta heinäkuun 24. päivään asti. Yrittäjä Jaska Levo pääsi tutustumaan rämsööläiseen talkoohenkeen, kun hänet pyydettiin Rämsöön kesäteatterin Prinsessa Ruusunen -satunäytelmään herttuan rooliin.

Kesäteatterin kaunis miljöö ja kyläyhdistyksen yhteisvoima innostivat häntä tuomaan kanoottinsa Suonojärven rantaan kokeiltavaksi. Levo lupaa opastaa kokeilijat melomisen alkuun ja vakuuttaa intiaanikanootin olevan täysin turvallinen, kunhan pitää mielessä annetut ohjeet. Pelastusliivit ja melat saa lainaksi kuittausta vastaan kesäkahvilasta.

Maria Viikarin mukaan kirjojen lainaajia on Rämsöön kesäkahvilan kirjastossa käynyt tasaiseen tahtiin.

Maria Viikarin mukaan kirjojen lainaajia on Rämsöön kesäkahvilan kirjastossa käynyt tasaiseen tahtiin.

Reippaat uimakoululaiset Aaro Pelttari ja Lydia Wallendahl lämmittelevät uintireissun jälkeen kesäkahvilassa kuumalla mehulla.

Reippaat uimakoululaiset Aaro Pelttari ja Lydia Wallendahl lämmittelevät uintireissun jälkeen kesäkahvilassa kuumalla mehulla.

 

Opastus intiaanikanootin käyttöön aloitetaan aina kuivalta maalta, kertoo Jaska Levo.

Opastus intiaanikanootin käyttöön aloitetaan aina kuivalta maalta, kertoo Jaska Levo.

 

 

 

 

Rämsööläisten kesäkahvilassa voi kahvinjuonnin lisäksi lainata kirjoja ja kanootin

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?