BBC: vauvalaatikko Suomesta

Cambridgen herttua ja herttuatar eli esikoistaan odottava Ison-Britannian prinssi William Catherine-puolisoineen sai Kelalta suomalaisen äitiyspakkauksen. Otetaan paketti palatsissa sitten varsinaiseen käyttöönsä tai ei, Suomi sai lahjoituksesta paljon huomiota osakseen.
Saarivaltion julkisessa sanassa ei uutisissa juurikaan mainittu maternity packagesta, vaan tarvikepaketin suomalainen nimi oli käännetty kätevänoloisesti ja osuvasti baby boxiksi, siis vauvalaatikoksi.
Odottaville äideille annettavan äitiyspakkauksen sisältö on aikojen saatossa kokenut paljon muutoksia, mutta perusidea on pysynyt halki vuosikymmenten samana: vauvan ensivuoteeksi soveltuva tukeva pahvilaatikko täynnä laadukasta pienokaisen huoltoon ja hoivaan liityvää tarpeistoa. Isillekin on kondomeja.
Meillä on isyyslomia ja vanhempainvapaita. Pitäisikö paketin nimikin muuttaa äitiyttä korostamasta vauvapakkaukseksi?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?