Jätehuolto: Avoinna Kuljun Kartanon aukioloaikoina

Kulju sai ekopisteen

 

Kuljun ekopiste on Kuljun Kartanonen paikoitusalueella.

Kuljun ekopiste on Kuljun Kartanonen paikoitusalueella.

Kuljun Kartanon pihassa Lempäälässä on avattu ekopiste. Se on tarkoitettu kodin lajitelluille hyötyjätteille. Ekopiste palvelee kasvavaa Kuljun ja Sääksjärven aluetta.  

– Pisteeseen voi tuoda paperia, kartonkia,  lasia ja metallia, kertoo ympäristöinsinööri Saana Ojala Pirkanmaan Jätehuollosta. 

Kuljun kartanon ekopiste poikkeaa muista pisteistä siten, että sinne pääsee asioimaan autolla ainoastaan kaupan aukioloaikoina eli kello 9-21. 

– Kaupan piha on muuna aikana haluttu rauhoittaa ylimääräisiltä kulkijoilta. Toivottavasti harmia ei aiheudu myöskään lajittelijoista, jotta piste saa olla pihassa jatkossakin palvelemassa kuljulaisia, toivoo Ojala.

Pidetään maisemat siistinä

Kesän vilkkaus ja esimerkiksi mansikkakausi näkyy myös jätepisteillä nopeasti täyttyvinä kartonkiastioina.

– Yhteiseen kesämaisemaan voi jokainen vaikuttaa omilla toimillaan. Käytetään jäteasemapalveluja ja pidetään ekopisteet ja aluejätepisteet yhdessä siisteinä, Saana Ojala kehottaa.

Jäteasema palvelee 

Sekajätteiden ja remonttiromujen oikea osoite on jäteasema, Moisiolammentie 23. 

– Jäteasemalle voi viedä maksutta myös pahveja ja muita lajiteltuja hyötyjätteitä, sähkölaitteita sekä kodin vaarallisia jätteitä. Puu- ja kaatopaikkajätteiden vastaanotto on maksullista, sanoo Ojala.

Jäteasema on avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9-17, perjantaisin kello 11-18 sekä lauantaisin kello 9-15. 

Myös Tarastenjärven ja Koukkujärven jätteenkäsittelykeskukset palvelevat kaikkia pirkanmaalaisia jäteasioissa arkisin kello 6.30-21 ja Koukkujärvi myös lauantaisin kello 8.30-15.30.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?