Argan Helsingin teatteriviikonlopussa

Teatteriryhmässä on 13 lempääläläistä teini-ikäistä tyttöä.

Teatteriryhmässä on 13 lempääläläistä teini-ikäistä tyttöä.

Suomen Teatteriopiston lempääläläinen nuorten ryhmä, Argan, oli edustamassa Pirkanmaata Nuori Kulttuuri Teatris -tapahtumassa Helsingin Kansallisteatterissa toukokuun viimeisenä viikonloppuna.  Argan esitti näytelmän nimeltä Salaisuudet Seinillä, joka kertoo koulukiusaamisesta.

Teatteriryhmässä on 13 lempääläläistä teini-ikäistä tyttöä. He keksivät ja kirjoittivat lyhyiden kohtausten pohjalta ja opettaja Jenna Teinilän avustuksella noin 20 minuuttia kestävän koskettavan näytelmän.

Maaliskuun lopulla Tampereen Monitoimitalossa järjestettiin aluekarsinnat, joissa Arganin esitys tuli huomatuksi. Raati valitsi Arganin ja kolme muuta ryhmää Pirkanmaalta edustamaan Helsinkiin. Helsinkiin valittiin yli tuhat nuorta ympäri Suomea.

Näyttelijänuoret olivat innolla mukana tapahtumassa, ja hyvä ryhmähenki näkyi hyvin sujuneessa esityksessä. Tytöt näkivät viikonlopun aikana lukuisia muita esityksiä, ja teatteriviikonloppu oli nuorille mahtava kokemus.

Tiina Kurkioja ja Henna Brandt

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?