Lempäälässä on rakentaminen vähentynyt

Kiimakallion alueella Kuljussa on meneillään vilkas rakentaminen.

Kiimakallion alueella Kuljussa on meneillään vilkas rakentaminen.

Lempäälän kunnan rakennusvalvonnan kesäpäivystyksessä töitä riittää, vaikka uusia rakennuslupia on haettu vähemmän kuin aiempina vuosina. Toimistoarkkitehti Nina Tielinen sanoo, että rakentamisen aloittaminen ajoittuu pääasiassa kesäkauteen.

– Rakentaminen ei ole tänä kesänä yhtä hurjaa kuin viimeiset kolme-neljä vuotta on ollut. Viime vuosina useita kaavoja valmistui yhtäaikaa ja kaikki tontit menivät kaupaksi samantien. Nyt on puute hyvistä ja edullisista kaavatonteista ja myös yleinen taloudellinen tila vaikuttaa rakentamisvilkkauteen, Nina Tielinen sanoo.

Kaavatonttien puute helpottaa Tielisen mukaan syksyllä, kun kunnassa saadaan jälleen uusia kaava-alueita tarjolle.

– Koko ajan on kysyntää  omakotitonteista sekä pari- ja rivitalotonteista. Viimeisimmät isommat rakentamisalueet ovat Kuljussa. Kukkolanmäki on jo miltei valmis ja Kiimakalliota rakennetaan parhaillaan.

Muita kohteita on vielä rakentamatta ja tarjolla, kuten muutama omakotitontti Siskontien kaava-alueella Vanattarantien varressa Moisiossa, Laasonportin alue sekä Kuljun kartanonpelto.

– Näitä tontteja myyvät pääosin yksityset maanomistajat, mutta myös kunnalla on joitakin tontteja myynnissä. Lisäksi löytyy satunnaisia tontteja vanhoilta alueilta, Tielinen toteaa.

 

 

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?