Aki Miettinen pyöräilee 1000 kilometriä Rovaniemeltä Helsinkiin vammaisten ja vanhusten hyväksi.

Pyörä vie hyvän asian puolesta

MS-tautia sairastava rajakapteeni ja pastori Aki Miettinen kulkee aina Rovaniemeltä Helsinkiin asti erikoisvalmisteisella polkupyörällään. Verta, hikeä ja kyyneleitä pyöräilykampanja tehdään vammaisten ja vanhusten hyväksi aikavälillä 25.6.12.7.2013, jonka keulakuvana hän toimii. Läpikulkureitillä oli myös Lempäälä, Miettinen joukkoineen pysähtyi Ideaparkissa maanataina 8.7.

– Matka Tampereelta sujui hyvin, pieni vesisade vain virkisti, kun vertaa pohjoisen sateisiin. Lempäälässä ei luovuteta vetoomusta, nyt vain tankataan akut täyteen, kertoo Miettinen.

Aki Miettinen jutusteli ihmisten kanssa Ideaparkissa maanataina 8.7.

Aki Miettinen jutusteli ihmisten kanssa Ideaparkissa maanataina 8.7. Kuva: Antti Raunio

Ideaparkin D-päädyssä, jossa oranssi banderolli huokutteli ihmisiä paikalle, jutteli puhelias Miettinen ihmisten kanssa noin kello 12 14 matkastaan ja muusta aiheeseen liittyvästä. Hänen ja pyöränsä ympärillä oli koko ajan noin tusinan verran ihmisiä. Puheissaan Miettinen pohti niin sivistysvaltion tarkoitusta kuin yksinäisten vanhusten asemaa.

– Sosiaalisen median kautta juttu lähti liikkeelle, minua pyydettiin pyöräilemään joulukuussa ja suostuin. Matkan isoin ogelma liittyy palautumiseen. Pohjanmaalla tapahtuma otettiin erityisen hyvin vastaan. Tarkoituksenani on näyttää, että kun itse yrittää ja vaatii sen mitä itselle kuuluu, vammainenkin pärjää. Tämä on asennekysymys, taustoittaa Miettinen kampanjaa.

Kampanjan tavoitteena on lisätä ihmisten tietoja vammaisuuden ja ikääntymisen suhteen sekä tähdentää erilaisuuden kunnioittamista. Kahdellakymmenellä paikkakunnalla luovutetaan kampanjan merkeissä vetoomus päättäjille vammaisten ja vanhusten oikeuksien toteuttamisen puolesta.  Miettinen osallistuu ja on osallistunut yleisötapahtumiin matkansa varrella, kuten erilaisiin toritapahtumiin.

Pyöräilykampanjan eri paikkakunnilla kerätään varoja erilaisilla yleisötilaisuuksilla vammaisja diakoniatyölle. Myös kampanjan omilla nettisivuilla voi tehdä lahjoituksia asian hyväksi. Suojelijana tapahtumalle toimii eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma ja valtakunnalisena järjestäjänä Hyvä Sanoma ry.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?