Kurki: Musiikkityylit löivät kättä kun bändit ja artistit Hääräyksestä Pandoraan esiintyivät Vesilahdessa

Lähes seitsemänsataa juhlijaa rokkasi Vesilahdessa

Metsatöll päätti perjantain festivaalipäivän vakuuttavasti.

Metsatöll päätti perjantain festivaalipäivän vakuuttavasti.

Vesilahden kirkonkylällä vietettiin viime viikonloppuna tavallista suurempia kyläjuhlia. Toista kertaa järjestetty Kurki-festivaali veti Tapolan aukiolle perjantaina ja lauantaina yhteensä lähes seitsemänsataa festivaalikävijää. Myös esiintyjiä oli runsaasti, perjantaina kaksitoista ja lauantaina kolmetoista yhtyettä tai artistia.

Matti Esko tanssitti festarikansaa.

Matti Esko tanssitti festarikansaa.

Perjantain epävakainen sää verotti yleisöä etenkin alkuillasta. Sateesta ja sen uhasta huolimatta paikalle saapuneet saivat nauttia päälavalla Matti Eskon ja Janne Hurmeen tutuista kappaleista. Sadetakein ja -varjoin varustautunut väki tanssahteli musiikin tahdissa ja aurinkokin pilkahti pienen hetken festivaalivieraana.

Toni Kulmala Halkivahasta oli saapunut vaimonsa kanssa viettämään kesäpäivää Kurki-festivaalin merkeissä. Myös viime vuonna festareilla vieraillut Kulmala suuntasi ensitöikseen ottamaan tatuointia asuntovaunuun, jossa Igor’s tattoo & piercing tarjosi kävijöille mahdollisuuden pysyvämpään festivaalimuistoon.

– Otimme täällä viime vuonnakin tatuoinnit, hääpäivänsä niskaan ikuistanut Kulmala kertoi.

Tamperelainen muusikko, näyttelijä ja juontaja Sami Hintsanen keräsi lavan eteen väkeä cover-kappaleillaan. Hintsanen kitaristeineen esitti akustisina versioina muun muassa Popedaa ja AC/DC:n Highway to hell. Miehen nimikirjoitus oli keikan jälkeen kysyttyä tavaraa ja fanejaan huomioivalla artistilla oli aikaa poseerata lukuisissa yhteiskuvissa.

Ennen pääesiintyjää Lempäälän Karusellin LeKa-lavan valtasi lähinnä Euroopassa viime aikoina kiertänyt Manzana. Bändi sai hyvän vastaanoton ja laulaja Piritta Lumous valloitti kuulijat äänellään ja karismallaan.

Viimeisenä päälavalle kivunnut virolainen Metsatöll houkutti paikalle sateesta huolimatta hyvän joukon metallimusiikin ystäviä. Metsatöll oli monelle kuuntelijalle uusi tuttavuus, mutta festivaalien puuhamiehen Pasi Kivelän mukaan pääesiintyjävalintaa kiiteltiin jo keikan aikana useaan otteeseen. Säkkipillin sävelet soivat kesäyössä juhlakansan nostaessa käsiään kohti tummaa taivasta.

Punk ja Pandora loivat lauantai-illan huuman

Lauantaina aurinko saapui hellimään Kurki-festivaalia toden teolla. Toisen festivaalipäivän aloitti vesilahtelainen Kaksoisveljet, jonka jälkeen festivaalialue hiljeni hetkeksi. Auringonpaiste sai lopulta yleisön saapumaan juuri sopivasti kuuntelemaan ja katselemaan Jätevedenpuhdistamon, eli Jätärin, hulvatonta keikkaa. Festivaalien juontaja Pertti Salovaara haastoi yleisön pitämään naamansa peruslukemilla, kun bändi astuu lavalle. Kovinkaan monelta se ei onnistunut, vaan peruukkeihin ja kukertaviin hippiasusteisiin pukeutuneet miehet saivat hymyn takuulla jokaisen kasvoille. Hyvällä meiningillä esiintynyt Jätäri soitti tunnettuja hevikappaleita, joiden sanat se oli laittanut uuteen uskoon. Uudet suomenkieliset lyriikat eivät perheen pienimpien korville sovi, mutta Kurki-festivaalin yleisöön ne kyllä upposivat.

LeKa-lavalla kuultiin lauantaina Lempäälän Karusellin ominta alaa, eli ehtaa punkkia, kun Ärsyke ja Karusellin järjestämän bändikilpailun voittaja Hääräys kiipesivät lavalle. Samalla lavalla musisoivat myös muun muassa lempääläiset Kaksoispiste ja Krunch.

Päälavan ohjelma jatkui Voice of Finlandistakin tutun Maya Paakkarin keikalla, jonka jälkeen samalla lavalla jatkoi Jussi Hakulinen Distortion. Yö-yhtyeessä sen alkutaipaleella vaikuttanut Hakulinen soitti omia ja muiden tekemiä, pääasiassa 70-80-lukujen, kappaleita.

Pandora kiitteli suomalaisia tuesta kaksikymmentävuotisella urallaan. Kuva: Katariina Onnela

Pandora kiitteli suomalaisia tuesta kaksikymmentävuotisella urallaan. Kuva: Katariina Onnela

Festivaaliyleisön odotus palkittiin, kunpienten teknisten ongelmien jälkeen juontaja kuulutti lavalle 90-luvulla suursuosioon nousseen ruotsalaisen Pandoran. Tähden rakkaus Suomeen ja suomalaisiin tuli selvästi ilmi tuttavallisesta jutustelusta lavalla. Vesilahtelainen yleisö jaksoi tanssia ja taputtaa vanhojen tuttujen hittien ja uudempienkin kappaleiden tahdissa. Pandora ilahdutti kuulijoitaan myös muutamalla akustisesti kitaran säestyksellä esitetyllä kappaleella. Keikan jälkeen hän jakoi nimikirjoituksia ja halukkaat saivat ostaa levyn tai t-paidan artistilta itseltään.

Lasten sunnuntai nauratti ja tanssitti

Sunnuntaina oli lasten vuoro päästä festivaalialueelle. Perheen pienimmille suunnattu ohjelma alkoi kahden italialaisen mestarikokin, Marion ja Luigin, kokkausesityksellä. Kokkien hyväntuulinen ja nokkela toilailu nauratti lasten lisäksi myös vanhempia.

Kurkifestivaalien kolmantena päivänä alueen valtasivat perheet. Kuva: Katariina Onnela

Kurkifestivaalien kolmantena päivänä alueen valtasivat perheet. Kuva: Katariina Onnela

Lastenorkesteri Jummi Jammia odotellessa pikkuväkeä viihdyttivät poniratsastus, pomppulinnat ja paikalle kurvannut Vesilahden VPK:n paloauto. Aurinkoinen hellesää sai Aittakahvilan ja Tikankolon jäätelöaltaat hupenemaan ja pillimehut tekivät kauppaansa. Kuumasta ilmasta huolimatta Jummi Jammin tutut kappaleet saivat nuoren festivaaliyleisön mukaan menoonsa.

– On kivaa kun tällaisia tapahtumia järjestetään ja lapsiperheille on plussaa, kun tapahtuma on ilmainen, kiitteli lastensa Mandin, 3, ja Miinan, 6, kanssa tapahtumaan saapunut Hanna Leiponen-Syyrakki.

Juontaja Pertti Salovaara totesi koko festivaaliviikonlopun sujuneen loistavasti.

– Molempien iltojen lopetusbändit osuivat nappiin. Festivaaleilla oli lämmin ja kotoinen tunnelma, hyvällä tavalla kotikutoinen meininki, summasi Salovaara.

 

 

 

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?