Partiolaiset valmistautuvat piirileirille

 

Katri Kinnari-Ahola Erä-Pirkoista ja Eetu Ahola Kanava Vartijoista tekemässä ennakkotehtävänä ollutta kenkälaatikko kameraa. Kuva: Juhani Siik

Katri Kinnari-Ahola Erä-Pirkoista ja Eetu Ahola Kanava Vartijoista tekemässä ennakkotehtävänä ollutta kenkälaatikko kameraa. Kuva: Juhani Siik

Partiolaisille leiri on perinteisesti kesän kohokohta, ja hyvä valmistautuminen on oleellinen osa leirin onnistumista. Heinä–elokuun vaihteessa partiolaiset Lempäälästä ja Vesilahdelta osallistuvat Hämeen Partiopiirin Ilves13-piirileirille Hämeenlinnan Evolla. Tämän kesän suurimmalla partioleirillä on mukana yli 4000 osallistujaa.

Leiriohjelma rakentuu elokuvateeman ympärille, ja partiolaiset ovatkin saaneet esimakua leiristä esimerkiksi leirielokuvan, Ilves 13 The Movien, alkuosista sekä ennakkotehtävistä.

– Leiriohjelma vaihtelee leiriläisten iän mukaan. Leirillä teemana on kuvallinen ilmaisu ja osa leiriläisistä esimerkiksi valmistaa etukäteen leirin käyttöön oman kenkälaatikkokameran leirin ohjelmajohtaja Mikko Kuitunen Toijalan Erä-Veikoista kertoo.

Leiriläiset saavat etukäteen tehdä myös oman ehdotuksensa leirielokuvan loppuratkaisuksi.

–  Elokuvasta julkaistaan ennen leiriä neljä osaa, mutta elokuvan arvoitus ratkeaa vasta leirillä. Jokainen pääsee mukaan tekemään elokuvaa ja elokuvaan liittyviä asioita leirin aikana, kaikki eritavoin erilaisissa ohjelmalaaksoissa, leirin ohjelmapäällikkö Riina Aspila jatkaa.

 Talkoista vauhtia leiritunnelmaan

Leirin omat Sankari-ilvekset, jotka seikkailevat leirin elokuvassa: Jaakko Varpunen, Harri-Petteri, Sampo Haistelija, Maija Yy ja Super Marjatta. Elokuvan ensimmäiset osat voi katsota http://ilves.hp.partio.fi/ilves13-the-movie/

Leirin omat Sankari-ilvekset, jotka seikkailevat leirin elokuvassa: Jaakko Varpunen, Harri-Petteri, Sampo Haistelija, Maija Yy ja Super Marjatta. Elokuvan ensimmäiset osat voi katsota http://ilves.hp.partio.fi/ilves13-the-movie/

Lempäälässä Erä-Pirkot ja Kanavan vartijat ovat jo järjestäneet toukokuun lopulla talkoot, jossa tehtiin ennakkotehtäviä leiriä varten muun muassa saunapeflettejä ja istuinalustoja. Samalla nautittiin keväisestä säästä Saarinkonmäen laavulla nuotiolättyä ja – makkaraa paistaen.

– On hauskaa päästä jo etukäteen leiritunnelmaan tekemällä erilaisia ennakkotehtäviä ja lukemalla postissa tullutta leiriläisenkirjaa, Eetu Ahola Kanavan Vartijoista kertoo.

Reilun viikon leirielämä keskellä metsää vaatii mukaan monenlaista tavaraa, luettelo on pitkä. Leiriläisen reppu täyttyy vaihtovaatteista, yöpymisvarusteista sekä leiriohjelmassa tarvittavista välineistä, omaa unikaveria unohtamatta. Lippukunnat puolestaan huolehtivat teltoista ja muista yhteisistä varusteista.

– Leirillä asumme yhteisessä leirilippukunnassa, jonka nimi on Riiviöt. Meitä on kaiken kaikkiaan 102 leiriläistä Erpistä, Kavasta ja Vevasta. Mukana on myös mukava määrä ensikertalaisia vanhempia, jotka tulevat mukaan lastensa kanssa tutustumaan suurleirin leirielämään, savunjohtaja Hans-Erik Vaasvainio Vesilahden Valkohännistä kertoo.

–  Tarvitsemme yhteensä 17 telttaa leiriläisille ja varusteille. Lisäksi aiomme rakentaa omalle leiripaikallemme ainakin leiriportin ja ehkä jotain muutakin tarpeellista Vaasvainio jatkaa.

Tosi Riiviöt erottaa ulkoasusta

Monet partioryhmät ovat myös ottaneet oman elokuvamaailmaan liittyvän teeman, joka voi näkyä esimerkiksi leirinrakennelmissa tai ryhmän ulkoasussa.

–  Leirilippukuntamme on ottanut nimekseen Riiviöt  elokuvateeman mukaisesti. Perinteisesti olemme teettäneet myös itsellemme oman leiri t-paidan, jossa on edessä savumme nimi ja logo, takana oman lippukunnan lyhenne. Aikuisille on myös teetetty omat pipot, tekstinä tällä leirillä ”Tosi Riiviö”, Katri Kinnari-Ahola Erä-Pirkoista kertoo.

Leiri alkaa 25. heinäkuuta. Va vierailupäivä on sunnuntaina 28. heinäkuuta, jolloin leiriläisten ystävät ja sukulaiset sekä muut kiinnostuneet pääsevät tutustumaan leirielämään. Nuorimpien partiolaisten eli sudenpentujen leiri kestää neljä 

Anna-Mari Martikainen ja Riina Aspila

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?