Hakkarissa kaivetaan sähkökaapelia maahan

Kaivannolla on pituutta 600 metriä. Suuria kiviä on noussut operaatiossa pintaan vietäväksi pois kuorma-autolla. Kuva: Erkki Koivisto

Kaivannolla on pituutta 600 metriä. Suuria kiviä on noussut operaatiossa pintaan vietäväksi pois kuorma-autolla. Kuva: Erkki Koivisto

Jalkapalloilijat ja yleisurheilijat voivat olla huoletta. Hakkarin urheilukentän lähellä Lempäälässä on jo jonkin aikaa möyrinyt kaivinkone, mutta kyseessä ei ole urheilukentän remontin käynnistyminen. Asko Lepola siellä kaivaa Elenia Oy:lle 600 metrin matkalle paksua sähkökaapelia maan alle.

Meneillään on Hakkarin koulun ympäristön sähköverkon saneeraus aiempaa toimintavarmemmaksi. Hakkarin koulun pihasta on jo vanha muuntaja purettu pois ja vaihdettu uuteen, ja sieltä vedetään uutta kaapelia tenniskentän ja liikuntahallin sekä jäähallin urheilukentän välistä pururadan lähellä olevaan muuntajaan. Samassa yhteydessä puretaan vanhaa Urheilukadun suunnassa ilmassa kulkevaa kaapelia.

Ympyränmalliseen sähköverkkoon saadaan syötetyksi virtaa kahdesta paikasta, mikä tekee sähkönjakelusta aiempaa varmempaa, kun mahdollisten katkosten esiintyminen saadaan minimoitua.

– Uusi muuntaja otettiin käyttöön maanantaina, jolloin koululla oli sähkökatko aamulla viidestä seitsemään. Torstaiaamuna lyhyt sähkökatko on jäähallilla, sanoo työnjohtaja Robert Kolhi Elteliltä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?