Kesävieraiden kanssa kirkkoon

Tulevana sunnuntaina on taas Lempäälän seurakunnalla ilo kutsua kesävieraita jumalanpalvelukseen, jonka teemoina ovat totuus ja harha.

Jo etukäteen voi tutustua tuon pyhäpäivän teksteihin: Ps. 92:5-10 ja 13-6, Moos. 13:1-5 tai Job. 28: 7-15 ja 23-28 sekä 1. Joh. 4:1-6.

Toivon mukaan saamme kuulla taas herkistävää kirkkomusiikkia uudella tavalla muunneltuna, sellaista, jota oli juhannuksena kansanlaulukirkossa.

Jumalanpalveluksen jälkeen on kahvitilaisuus, jossa on jälleen vapaatakin ohjelmaa. Viime vuonna ohjelmassa oli musiikin ohella myös leikkimielinen mininäytelmä Vaivaisukko tervehtii kesävieraita. Yleisön joukosta saatiin näytelmään mukaan kesävieraita. Tätä ajankohtaista ohjelmaa on toivottu uusintana.

Vaivaisukot olivatkin tämän kevään tärkeä aihe, kun Kerimäen kirkkoon oli koottu melkoinen määrä näitä vanhanajan keksintöjä. Mukana oli ollut myös Suomen ainoa vaivaisakka Soinin seurakunnasta. En muista kuulleeni, että tapulimuseossamme olisi Lempäälän Pyhän Birgitan kirkon vaivaisukkoa.

Nyt on myös hyvä tilaisuus kuulla ja nähdä kesävieraiden omia puhe- ja musiikkiesityksiä, näin toivon.

Upeata olisi myös, jos kirkkoveneitä soutajineen osallistuisi tähän historiallisen tunnelmallisen Pyhän Birgitan kirkon tilaisuuteen.

Seurakuntatalon kahvitilaisuus on tarkotiettu kaikille kirkonkävijöille. Lämpimästi tervetuloa.

Jaakko Nurmesniemi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?