Äiti, kuka sen keksi, että Onkemäen koulu pitää lopettaa?

Vesilahden kunta nimeää elokuussa selvitystyöryhmän pohtimaan Onkemäen koulun jatkomahdollisuuksia.

Vesilahden kunta nimeää elokuussa selvitystyöryhmän pohtimaan Onkemäen koulun jatkomahdollisuuksia.

Olen tähän kirjoitukseen koonnut lasten kysymyksiä, mietteitä ja tunteita sen mukaan, kun olen niitä omilta lapsiltani ja monilta heidän kavereiltaan kuullut.

Lapsi kysyy:

Äiti, loppuuko meidän koulumme? Kuka haluaa, että Onkemäen koulu suljetaan? Joko se on päätetty, että koulu loppuu?

Äiti, kuka sen keksi, että Onkemäen koulu pitää lopettaa? Koska se koulu lopetetaan? Mitä se selvittäminen tarkoittaa? Äiti, minä haluan, että Onkemäen koulu jatkuu. Miten voisi päästä Onkemäen Suulille talkoisiin?

Äiti vastaa:

En tiedä vastauksia kysymyksiisi, mutta lupaan tehdä kaikkeni, jotta Onkemäen koulu saisi jatkaa toimintaansa. Sinun sisaruksesi, isäsi ja hänen sisaruksensa ovat sitä koulua saaneet käydä. Pieni salainen haaveeni on, että sinunkin lapsesi saisivat käydä koulunsa Onkemäellä.

Lasten kysymykset ovat suoria ja selkeitä, mutta niin vaikeaa on niihin vastata. Näitä kysymyksiä on varmasti esitetty moneen kertaan monessa kodissa Onkemäen koulun alueella ja muuallakin.

Samat kysymykset ovat mielessä kuitenkin meillä kaikilla, jotka haluamme Onkemäen koulun säilyvän toimivana kyläkouluna. Toivottavasti varsinkin lapset ja myös me muut saamme kysymyksiimme vastaukset.

Terveisiä ruohonjuuritasolta,

Inka Valtamo

Kommentit (2)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?