Uusi yritys: Hoitotuotteet tehty Ylöjärvellä

Liikkuva parturi-kampaamo aloitti Vesilahdessa

Satu Jokinen vie parturi-kampaamo yrityksensä asiakkaan luokse.

Satu Jokinen vie parturi-kampaamo yrityksensä asiakkaan luokse.

Vesilahdella on aloittanut parturi-kampaamoyritys, joka toimii ilman kiinteää liiketilaa. Valkkisissa asuvan Satu Jokisen yritys on siellä, missä asiakaskin.

– Muualta Suomesta liikkuvasta parturi-kampaamosta on jo niin hyviä kokemuksia, että uskallan yrittää, sanoo haaveammatissaan oleva Satu Jokinen.

Hän uskoo, että monelle uudenlainen palvelumuoto säästää aikaa ja vaivaa.

– Kaikilla ei ole mahdollisuutta päästä palvelujen luokse, joten on tärkeää, että he saavat palvelua kotiinsa. Minä tuon kaikki tarvittavat välineet ja aineet mukanani. Asiakkaan ei tarvitse varautua tulooni mitenkään, uusi yrittäjä toteaa.

Hän ei myöskään tee tupatarkastuksia, joten suursiivouksiin ei ennen parturi-kampaajan tuloa tarvitse ryhtyä.

Kokemusta kotiparturoinnista hän on hankkinut omasta perhepiiristään.

– Sukulaiset tietävät, että minulla on aina sakset mukanani.

Satu Jokinen sanoo, että palveluammatissa on tärkeää luottamuksellisuus. Se tarkoittaa sitä, että työ on tehtävä niin hyvin, ettei asiakas joudu pettymään. Lisäksi työhön kuuluu kuuntalemisen taito. Asiakkaan on voitava luottaa siihen, että en jaarittele kuulemaani eteen päin.

– Olen aina haaveillut sosiaalisesta alasta. Tämä, jos mikään, on sitä.

Pirkanmaalaiset tuotteet

Hiusalan viimeisimmän koulutuksen saanut Satu Jokinen pitää tärkeänä, että hänen asiakkaansa saavat parhaan mahdollisen palvelun. Siihen kuuluvat ammattitaidon lisäksi kotimaiset, Ylöjärvellä valmistetut tuotteet. Ne sopivat myös allergioista kärsiville.

Keskellä kesää yrityksensä perustanut parturi-kampaamoyrittäjä neuvoo mielellään asiakkaitaan hiusten kesähoidosta. Niin ihana kuin aurinko onkin, se ei kohtele hiuksia hellästi. Siksi sampoiksi ja hoitoaineiksi kannattaa kesällä valita sellaisia tuotteita, joissa on uv-suoja. Hiukset on hyvä suojata auringolta.

– Jos kosteuttavat hoitoaineet eivät riitä, suosittelen huonokuntoisille hiuksille öljyhoitoa. Lisäksi hapertuneet latvat kannattaa leikata pois.

Hiuksia voi hoitaa monin tavoin ulkoisesti. Satu Jokinen muistuttaa, että myös kaikki se, mitä suuhunsa laittaa tai miten ulkoilee ja liikkuu, vaikuttaa hiusten kuntoon.

Satu Jokinen on asunut miehensä ja kahden lapsensa kanssa Valkkisissa kaksi vuotta. Kahden pojan äiti sanoo, että hän pyrkii osaltaan kaikin keinoin vaikuttamaan siihen, että lakkautusuhan alaisena oleva läheinen Onkemäen koulu saa jatkaa.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?