Ely-keskus suunnittelee Rautialantien parantamista

Vesilahden kirkon kohdalla Rautialantietä on tarkoitus jäsentää reunakiveyksellä ja muuttaa kuivatusta niin, että vedet eivät valu tieltä talon pihaan. Kuva: Erkki Koivisto

Vesilahden kirkon kohdalla Rautialantietä on tarkoitus jäsentää reunakiveyksellä ja muuttaa kuivatusta niin, että vedet eivät valu tieltä talon pihaan. Kuva: Erkki Koivisto

Pirkanmaan Ely-keskus on aloittanut tiesuunnitelman laatimisen kahdesta maantiestä muodostuvan Rautialantien parantamiseksi tieosuudella Kesolasta uuden Savelanhelmen asemakaava-alueen liittymään (Suomelantielle) Vesilahdessa.

Vesilahden kirkonkylän halki kulkee Rautialantie (maantie 2982), joka jatkuu paikallistienä 13759 taajaman länsipuolella tehden lenkin Vesilahdentielle (maantie 301).

Kirkonkylän koulun ja päiväkodin kohdalla Pappilanraitin liittymän linjausta Rautialantiehen on tarkoitus oikaista. Pappilanraitti liittyy nykyisellään viistosti Rautialantiehen. Suunnitelman tavoitteena on muuttaa liittymä niin, että Pappilanraitti tulee Rautialantiehen kohtisuoraan.

– Myös liittymässä olevaa saattoliikenteen omaa kaistaa pohditaan; poistetaanko se vai jätetäänkö nykyiselleen. Myös uuden suojatien lisäämistä liittymään pohditaan, sanoo projektipäällikkö Mikko Kauppinen suunnitelmaa laativasta Destia Oy:stä.

Yleisötilaisuus järjestetään
ensi syksynä

Kirkonkylän koulun ja päiväkodin kohdalla Pappilanraitin liittymää Rautialantiehen suoristetaan. Kuva: Erkki Koivisto

Kirkonkylän koulun ja päiväkodin kohdalla Pappilanraitin liittymää Rautialantiehen suoristetaan. Kuva: Erkki Koivisto

Vesilahden kirkon kohdalla on tarkoitus selkiyttää, missä kulkee varsinainen tiealue ja mistä alkavat kiinteistöjen piha-alueet.

– Nyt tien asvalttialue on kirkon kohdalla muuta tietä leveämpi eikä ole aivan selvää, mikä on varsinaista tietä, linja-autopysäkki ja muuta aluetta. Aluetta jäsennetään muun muassa reunakiveyksellä. Kuivatustakin suunnitellaan paremmaksi; nyt vesi valuu tieltä yhden talon pihaan., Kauppinen sanoo.

Lisäksi kirkon paikkeilta on tarkoitus rakentaa reilun parinsadan metrin matkalle kevyenliikenteenväylä päiväkodin suuntaan.

Uutta asvalttia vedetään noin 500–600 metriä. Uusi päällyste tulee soratieosuudelle siitä, missä päällyste nyt loppuu aina Savelanmetsänhelmen uuden asemakaava-alueen liittymään eli uudelle Suomelantielle.

– Ensin tutkitaan soratien rakennekerrosten nykykunto, ja asvaltti vedetään uusien rakennekerrosten päälle, Kauppinen sanoo.

Samassa yhteydessä Rautialantie siirtyy Vesilahden kunnan valtion välisellä sopimuksella valtion tiestä kunnan kaduksi. Muutos merkitsee käytännössä sitä, että tien talvihoito aurauksineen siirtyy valtiolta kunnan vastuulle. Muutoksen ei Kauppisen mukaan pitäisi mitenkään näkyä kadunkäyttäjälle.

Varsinainen suunnittelutyö pääsee käyntiin kesälomakauden jälkeen elokuulla. Ely-keskus järjestää Vesilahdessa kuntalaisille syys-lokakuussa yleisötilaisuuden tiesuunnitelman laatimisesta. Myöhemmin erikseen ilmoitettavana ajankohtana Ely-keskus esittelee tiesuunnitelmaluonnoksia, ja maanomistajille ja muille asianosaisille varataan tilaisuus mielipiteensä lausumiseen laadittavasta suunnitelmasta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?