Kesävieras:  Timo Soini poikkesi Narvan kesätorilla. Hänen mukaansa Suomi saadaan nousuun korjausrakentamisella.

Mikä on perussuomalaisten vaihtoehto?

Torikansa Narvassa nyökkäili, kun kansanedustaja ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kertoi keinot, jolla talouden ja työllisyyden alamäki saadaan oikaistua.Yksi keinoista on rapistuvan tieverkon kunnostaminen.

Torikansa Narvassa nyökkäili, kun kansanedustaja ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kertoi keinot, jolla talouden ja työllisyyden alamäki saadaan oikaistua.Yksi keinoista on rapistuvan tieverkon kunnostaminen.

Kesätori vetää aina hyvin väkeä, mutta Timo Soinin saapuminen paikalle sai aikaan jopa pienoista tungosta. Värikkäänä persoonana tunnettu kansanedustaja ja perussuomalaisten puheenjohtaja pistäytyi toviksi juttelemaan toriväen kanssa ja kertomaan ajatuksiaan Suomen ja Euroopan asioiden hoitamisesta. Pysähdys Vesilahdessa oli Vammalassa kesäasuntoaan pitävälle Soinille ensimmäinen.

Heti alkuun kunniansa saivat kuulla hallituksen Kreikka-vakuuksien ylistäjät. Soinin mielestä vakuuksia Suomen lainoille ei ole siinä mielessä kuin vaikkapa tavallinen asunnonostaja vakuudet ymmärtää. Kyse on hänen mukaansa monimutkaisesta luottojohdannaissopimuksesta, joilla turvataan lähinnä Kreikan pankkeja.

– Suomessa supistellaan ja samaan aikaan tuetaan pankkipelureita muualla. Kohta alkaa myös Kreikan velkojen osittainen anteeksiantaminen ja Suomen hallitus on kuin kili puussa eikä uskalla tehdä mitään. Kreikan tapaiset maat on saatava ulos eurosta, jos tukipaketeille halutaan loppu.

vuoden 2015 eduskuntavaaleissa on Soinin mukaan lupa odottaa melkoista jysäystä perussuomalaisten taholta.

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa on Soinin mukaan lupa odottaa melkoista jysäystä perussuomalaisten taholta.

Korjausrakentamisella säilytetään työpaikat

Perussuomalaisilta on usein tivattu, mikä on heidän vaihtoehtonsa nykyisessä hankalassa taloustilanteessa. Paljon tien päällä oleva Soini otti esiin korjausrakentamisen merkityksen työpaikkojen säilyttämisessä ja talouden nousuun saamisessa.

– Korjausrakentaminen pitää pyörät pyörimässä, kun Suomen vienti sakkaa. Tiet, rautatiet ja julkiset rakennukset kaipaavat kunnostamista. Kun nousu joskus tulee, auttaa hyväkuntoinen väylästö sitä omalta osaltaan.

Pienyrittäjyys ja maatalous ovat Soinin mukaan peruselinkeinoja, joissa toimiville pitää taata toimeentulo. Pelkän tuonnin varaan ei ruokahuoltoamme voi laskea.

Narvan toriyleisö nyökytteli hyväksyvästi vieraansa näkemyksille. Rahan syytäminen ulkomaille saisi monen mielestä jo loppua. Reijo Mehto ja Mauri Murto Krääkkiöstä pitivät hyvänä ideana satsaamista rapistuneeseen tieverkostoon.

Narvalainen Airi Bergius ei tyytynyt vain kuuntelemaan.

– Kun paikalla kerran oli valtion edustaja, tiedustelin, että milloinkas se valtio maksaa minulle velkansa lainaamastaan kansaneläkkeen perusosasta. Soini totesi, että turha on maksua tältä hallitukselta odottaa.

”Äänestäkää, hyvät ihmiset”

Tulevia vaaleja käsitellessään perussuomalaisten puheenjohtaja muistutti torikansaa äänestämisen tärkeydestä.

– Vain annetut äänet lasketaan. Jos ette voi meitä äänestää, niin sitten mitä tahansa, kunhan äänestätte. Demokratiaan kuuluu, että tyytymätön voi vaihtaa ehdokasta ja kaikki saavat sanoa mielipiteensä.

Pitkään eurovaaliehdokkuuttaan pohtinut Soini päätti pysytellä kotimaan polittiisella kamaralla.Vuoden 2014 europarlamenttivaaleissa ja vuoden 2015 eduskuntavaaleissa on Soinin mukaan lupa odottaa melkoista jysäystä perussuomalaisten taholta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?