Huonokuntoisia teitä korjataan

Lempäälän ja Vesilahden alueella on parhaillaan meneillään teiden paikkaus- ja päällystystöitä.

Välillä Lempäälä–Pirkkala tehdään korjaustoimenpiteitä pahimpiin reunapainaumakohtiin. Ylläpitovastaava Anne Valkonen ely-keskukselta kertoo, että kyse on reuna-remix-toimenpiteestä.

– Reuna-remix-korjauksessa käsitellään tien reunat noin 1,5 metrin leveydeltä. Tien keskelle jää korjaamaton kohta. Paikkaus soveltuu etenkin sellaiseen kohtaan, jossa tien reunat ovat pettäneet.

Reunapainumakorjauksia tehdään myös välillä Vesilahti–Narva ja Vesilahti–Koskenkylä. Lisäksi Vesilahden ja Narvan välillä tehdään sirotepaikkausta.

– Sirotepaikkausta tehdään sellaisille pinnoille, joissa tien vanha pinta on harva. Hienorakeisella kiviaineksella tiivistämällä saadaan pinta kestämään pidempään.

Uria paikataan Hakkarissa

Päällystystöitä tehdään myös Hakkarin ja Ideaparkin liittymän välillä. Siellä tien kulumisuran paikkaamisessa käytetään uraremixer-menetelmää.

–  Vanhaa pintaa kuumennetaan noin metrin levyiseltä osuudelta ja se  jyrsitään irti. Tämä massa käytetään uudestaan sekoittamalla se pieneen määrään uutta massaa ja levittämällä se noin metrin levyisenä nauhana kulumisuran pohjalle, selvittää Valkonen.

Samanlaista menetelmää käytetään myös Hääkiven kohdalla siltatyömaiden välissä urautuneilla osuuksilla.

Kaikki edellä mainitut päällystystyöt saadaan Valkosen mukaan valmiiksi viimeistään elokuun aikana, säästä riippuen todennäköisesti aiemminkin.

Valkonen lisää, että myös moottoritiellä Lempäälän ja Tampereen välillä tehdään päällystystöitä tänä kesänä. Työ tehdään ilta- ja yötyönä, jotta työmatkaliikennettä häiritään mahdollisimman vähän.

Hakkarin ja Ideaparkin liittymän välillä tehdään.

Hakkarin ja Ideaparkin liittymän välillä paikataan kulumisuraa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?