Torielämää Lempäälään

Kirjoitin alkukesällä tällä palstalla näkemyksiäni keskusta-alueen kehittämisestä. Toivoin visiointiryhmän löytävän sellaisia ratkaisuja, joilla ihmiset saataisiin enemmän liikkeelle Lempäälän ydinkeskustaan. Esitin muun muassa kulttuuripalvelujen ja kaupallisten palvelujen ennakkoluulotonta yhdistämistä samoihin tiloihin.

Nyt kesän aikana keskusta-alueen ongelmat näkyvät selvästi. Ihmiset käyvät hoitamassa pakolliset asiansa ja sitten kiireesti muualle. Ja miksi he siellä viihtyisivätkään?

Yksi keino saada ihmisiä liikkeelle on kunnollinen tori. Olen ihmetellyt torin puutetta näiden parin-kolmen vuoden aikana, jotka olen asunut Lempäälässä.

Onko se nyt mistään kotoisin, että täältä pitää lähteä Narvaan tai Tottijärvelle, jotta pääsee nauttimaan kesätorin tunnelmasta. Niissä molemmissa tori palvelee niin vakituisia kuin kesäasukkaitakin. Ostosten lomassa on mukava juoda kahvit ja tavata tuttuja.

Mutta Lempäälässä tällaista mahdollisuutta ei ole. Miksi?

Pertti Laine
Lempäälä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?