Markus Kyrölälle hieno sijoitus Kalevan kisoissa

Kävelijä Markus Kyrölälle jäi vain muutamia päiviä aikaa palautua rankasta nuorten EM-kisasta, kun taas odotti uusi haaste eli Vaasan Kalevan kisojen 20 kilometrin maantiekävely. Upeasti 18-vuotias nuorukainen tämänkin pähkinän puri ja rouskutti, sillä sijoituksena oli uljas nelossija uran ensimmäisellä näin pitkällä matkalla.

Kyrölän aika oli 1.38, mitä jälleen kerran voidaan vertailla kuntoilijoiden juoksuvauhtiin, joka veisi puolimaratonilla kirkkaasti alle yhden haamurajan eli 1.45 (= keskivauhti 5 minuuttia/kilometri).

Kyrölän kisa sujui tasaisesti, mutta rankan reitin viimeiset viisi kilometriä olivat sitä kuuluisaa tuskien taivalta. Neljäs sija oli Lempäälän Kisan edustajalle paras sijoitus Kalevan kisoissa sitten vuoden 1994 ja Ari Pinomäen 400 metrin mestaruuden.

Vaasassa moni kävelyn tekijänimi suitsutti Kyrölää ja hänen vahvaa kehitystään. Kävely onkin tällä hetkellä yksi yleisurheilun parhaista lajeista, esimerkiksi Moskovan MM-kisoihin matkaa Suomesta kolme kävelijää.

Markus Kyrölää valmentaa kuljulainen Veli-Matti Ranta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?