Viherpeukalot: Toista kertaa järjestettävä Avoimet puutarhat -tapahtuma avaa yli neljänsadan puutarhan ovet

Puutarhat avautuvat vierailijoille

Veneenpuolikkaat ovat uusimmat tulokkaat Meeri Sipolan puutarhassa.

Veneenpuolikkaat ovat uusimmat tulokkaat Meeri Sipolan puutarhassa.

Ensi sunnuntaina 4. elokuuta kenellä tahansa on mahdollisuus päästä kurkistamaan erilaisiin puutarhoihin. Avoimet puutarhat -tapahtuma avaa ovet aina rivitalojen pienistä pihoista kauppapuutarhoihin, taimistoihin, puistoihin,  ja omakotitalojen puutarhoihin.

Vesilahdelta mukana tapahtumassa on Meeri Sipolan puutarha, joka on voittanut vuoden 2012 Oma piha -lehden Paras piha -äänestyksen. Sipola lähti mukaan tapahtumaan järjestäjän, Suomen Puutarhaliiton, pyynnöstä. Lisäksi hänen puutarhanhoitoa harrastavat työtoverinsa olivat kehottaneet häntä ilmoittautumaan mukaan. Suomen Puutarhaliiton lisäksi järjestäjinä ovat Kotipuutarhalehti, Maiju ja Yrjö Rikalan Puutarhasäätiö ja Svenska Trädgårdsförbundet rf.

Avoimet pihat -tapahtumaa varten hän on nimennyt puutarhansa perennoita ja runsaan puolen hehtaarin tontilta löytyy hänen itsensäkin mukaan yllättävän paljon kasveja. Paras piha -kilpailun voitto on herättänyt paljon kiinnostusta Sipolan puutarhaa kohtaan ja vierailijoina ovat käyneet muun muassa Suomen Ruususeuralaiset.

Kierrätysmateriaalit ovat suuressa osassa Meeri Sipolan puutarhassa. Pyörät tervehtivät portin pielessä tulijoita.

Tapahtumassa voi löytää vinkkejä esimerkiksi Kierrätysmateriaalien käyttöön. Pyörät tervehtivät tulijoita Meeri Sipolan portin pielessä.

Sipolan puutarhassa on käytetty paljon kierrätysmateriaaleja ja niistä hän arvelee vierailijoidenkin olevan kiinnostuneita. Heinäseiväspenkit, itse valettu lintuallas ja koristekaivo ovat hänen itsensä tekemiä, joko kokonaan tai osin.

Viime vuoden tapahtumassa yhdellä pihalla kävi kolmestakymmenestä jopa kolmeensataan vierasta. Avoinna olleissa noin kolmessasadassa puutarhassa kävi kaikkiaan 40 000 ihmistä. Tänä vuonna kävijämäärän odotetaan nousevan.

Sipola toivottaa puutarhaihmiset tervetulleiksi hakemaan vinkkejä ja vaikka taimiostoksille. Myytävät taimet on sijoitettu lähelle kasvien kasvupaikkoja, jotta ostajat tietävät minkänäköinen kasvi taimesta kasvaa. Autoilla paikalle saapuvia varten merkitään parkkipaikkoja lähiympäristöön, koska Sipola toivoo ettei pihaan tultaisi autoilla.

Ensi vuotta ajatellen toiveissa on lisää osallistujia lähialueelta, koska paikalle tulijat käyvät mielellään useammassa kohteessa samalla reissulla. Hänkorostaa, että tapahtumaan osallistuva piha voi olla vaatimatonkin ja mukana on monenkokoisia pihoja.

Avoimet puutarhat -tapahtuma tarjoaa osallistuville puutarhoille hyvän materiaalipaketin ja apua järjestelyissä. Viime vuonna kolmessasadassa pihassa kävi noin 40 000 vierailijaa ja tänä vuonna kävijämäärän odotetaan nousevan.

Avoimet puutarhat -tapahtuma tarjoaa osallistuville puutarhoille hyvän materiaalipaketin ja apua järjestelyissä. Viime vuonna kolmessasadassa pihassa kävi noin 40 000 vierailijaa ja tänä vuonna kävijämäärän odotetaan nousevan.

Muutamassa vuodessa täyteen kukoistukseensa kasvanut puutarha kiinnostaa niin naapureita kuin Suomen Ruususeuralaisia.

Muutamassa vuodessa täyteen kukoistukseensa kasvanut puutarha kiinnostaa niin naapureita kuin Suomen Ruususeuralaisia.

 

Vierailijan kultaiset säännöt

  • Kysy reippaasti sinua kiinnostavista asioista
  • Kerro mielellään omista kokemuksista
  • Noudatathan annettuja kulkuohjeita
  • Ethän ota kasvin osia etkä mitään muutakaan
  • Ota lemmikkieläin mukaan vain isäntäväen luvalla ja pidä kytkettynä
  • Muistathan, että puutarha ei ole koskaan valmis

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?