Syksy tulee: Yhteistyö jatkuu myös Ilveksen kanssa, Matti Kaipaisesta kakkosluotsi

Kisan Mestis-joukkue solmi seitsemän uutta pelaajasopimusta

Lempäälän Kisan jääkiekon Mestis-joukkue aloitti treenikauden tulevaa sesonkia varten maanantaina 29. heinäkuuta. Mukana harjoituksissa viiletti seitsemän uutta sopimuspelaajaa ja koko joukko sellaisia kovan luokan pelaajia, jotka saattavat hyvinkin ainakin aloittaa kautensa Kisassa.

Myös yhteistyösopimus toisen tamperelaisseuran eli Ilveksen kanssa on tehty, sen pohjalta Kisa saa pääluotsi Jarkko Gladin aisapariksi todellisen kaukaloketun eli Matti Kaipaisen, joka muistetaan pelaajana Kisasta kaudelta 2009–10. Kaipaisen CV-luettelosta löytyy peräti 575 peliä SM-liigasta, kausia Norjasta, Tanskasta ja Itävallasta. Valmennuspuolellakin on ura urjennut Ilveksen organisaation puolella.

Pelaajista LeKi-johto sai Lassi Mattilan, Elias Peltosen, Petteri Frimanin, Mikko Heiskasen, Otto Rädyn, Tomas Kralin ja Aki Juuselan allekirjoitukset sopimuspapereihin.

Keskushyökkääjä Lassi Mattila on lempääläis- ja kisalaisjuurinen 25-vuotias pelaaja, joka on useimpina viime vuosina ollut joukkueen paras pistemies ja jonka kolmen edelliskauden pistesaldot näyttävät 27, 32 ja 34 tehopistettä. Elias Peltonen puolestaan on kaksikymppinen raamikas ja luistimilla nopea Kisa-kasvatti, joka sai viime kevään loppupeleissä näyttöpaikan Mestiksessä ja lunasti paikkansa tämän kauden joukkueeseen.

Pakkipäähän kiinnitettiin kolme pelaajaa, kun viisi edelliskautta Kisassa pelannut nöyrä ja luotettava Petteri Friman, viime kaudella pahasta loukkaantumisesta kärsinyt isokokoinen Mikko Heiskanen sekä lupaava 21-vuotias noin 40 SM-liigapelin kokemuksen omaava Tappara-taustainen Otto Räty tekivät sopimuksen Kisaan.

Hyvin mielenkiintoinen tuttavuus on viime kauden Suomen mestari Aki Juusela, joka lähti Porin Ässistä hakemaan suurta kiekollista ruutua Mestiksestä Lempäälään. 186-senttistä Juuselaa pidetään potentiaalisena pistenikkarina, mistä on todisteena muun muassa yksi yli 50 tehopisteen kausi A-nuorten SM-liigassa. SM-liigassa pelejä hänellä on vyöllään 40, joissa on pienellä peliajalla syntynyt seitsemän tehotäplää.

Maalivahtiosastolle Jarno Laitisen kirittäjäksi Kisa sai nuoren tshekkiveskari Tomas Kralin, joka viime kaudella torjui kiekkoja ensiksi Kajaanin Hokissa ja loppukauden ajan Turun Tovereissa.

Mainittujen sopimuspelaajien lisäksi treenikautensa Kisassa aloittivat kokeneista liigamiehistä muun muassa pakit Mikko Pukka (SaiPa), Jussi Halme (Tappara) ja Juha Alen (HPK) sekä hyökkääjät Nestori Lähde (TPS) ja Nico Aaltonen (Ässät). Kukin heistä tähyää etupäässä liigasopimusta, mutta on hyvin mahdollista, että joku tai pikemminkin jotkut heistä aloittavat kautensa Mestiksen Kisassa.

Ensimmäinen treenipeli käydään KooVeeta vastaan 9. elokuuta Hakkarissa ja siitä eteenpäin harjoitusotteluita on yksi viikossa. Mestis alkaa 11.syyskuuta, kun Kisa kohtaa Heinolan Peliitat Hakkarissa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?