Vielä ehtii viettää kesää

Kirjoittaja on Lempäälän-Vesilahden Sanomien avustaja.

Kirjoittaja on Lempäälän-Vesilahden Sanomien avustaja.

Sen huomaa, kun menee iltaisin ulos. Siitä puhutaan, kun avaa television tai sanomalehden. Sen kuulee radiosta ja kahvilan naapuripöydästä.

Kesä on kohta ohi. Arki alkaa kaikkine lieveilmiöineen.

Koulureput tulvivat ruutuun, kun mainosmiehet ahdistelevat televisiossa arjen alkamisella. Elokuussa e-maileja putoilee postilaatikkoon kuin syksyn ensilehtiä. Radioiden kestohitti, Mamban Vielä on kesää jäljellä, kiteyttää loppukesän turhan optimismin.

Festarikausilähestyy loppuaan. Kesäteattereissa viedään viimeisiä näytöksiä. Lempäälänkin kaksi huomattavinta kesätapahtumaa, Kuokkalankosken markkinat ja Puntala-rock, ovat onnellisesti ohi.

Nyt jos koskaan olisi hyvä olla kesämökki, jossa ihastella tummia kesäiltoja ja pysytellä arjelta paossa. Näin kaunis vuodenaika on sääli käyttää stressaamiseen.

”Nyt on jo pimeää / huomenna vaihtuu elokuuksi”, laulaa Scandinavian Music Group. Ei liene yllättävää, että elokuun tunnelmat on taltioitu niin moneen suomalaiseen lauluun.

Jotain on kuitenkin tehtävissä. Kesää on jäljellä.

Jos janojuomat ovat maittaneet, kannattaa jo valmistautua vääjäämättömään eli terassikauden loppumiseen.

Vielä ei ole myöhäistä ottaa kirjaa käteen. Työ- tai koulupäivän jälkeen kirjan kanssa voi mennä nauttimaan kesän viimeisistä lämpimistä illoista.

Lyhyt kaupunkiloma Suomessa tai ulkomailla? Rentoutumisesta ei kannata kuitenkaan stressata liikaa.

Elokuussa on tavattu järjestää ulkoilmaelokuvia. Jos on sateista, voi aina katsoa elokuvia kotona. Ainakin David Lynchin tummasävyiset elokuvat sopivat elokuun pimeneviin iltoihin.

Työ tai opiskelu tuo elämään kaivattua rytmiä ja rutiinia. On myös hienoa tavata kaikki kaverit, joita ei ole kesällä nähnyt. Monelle syksy tarkoittaa myös uusia tuulia koulun tai työpaikan vaihtumisen muodossa.

Arjelle kannattaa antaa mahdollisuus. Kesä tulee ensi vuonnakin. Yhtä varmasti kuin se taas päättyykin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?